Jailbreak’siz Cihazlara Cracklı Uygulama Kurma: Zeusmos

Bilindiği üzere, jailbreak yapılan Apple cihazları garanti kapsamı dışında kalıyor. Hâl böyle olunca birçok insan jailbreak yaptırmaktan kaçınıyor. Şöyle de bir durum var ki, malum, appstore da çok güzel uygulamalar var ve birçoğu ücretli. Bunun üzerinde çalışan geliştiriciler, jailbreak yapmadan ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirmenin bir yolunu bulmuşlar ve adını da Zeusmos koymuşlar.

Zeusmos nedir

Peki nedir bu Zeusmos?

Uygulamanın yaratıcısı Zeusmos’u şöyle açıklıyor:

Zeus: Mistik Yunan Tanrısı

Osmosis: En iyi olmayan fakat, aslına yakın olan çözüm

Bu iki kelimenin birleşiminden (Zeus-Mos) Zeusmos ortaya çıkmış durumda.

Gelelim Zeusmos’un kullanımına.

Jailbreaksız cihazlara installous gibi cracklı uygulama kuran ve Apptrackr kullanarak çalışan uygulamayı kullanması çok basit. Safari’ye girerek tarayıcınıza http://zeusmos.com/ adresini giriyorsunuz ve e-posta adresinizi ekleyerek kayıt oluyorsunuz. Uygulamaları telefonunuzun üzerinde imzalıyor. Bir kere alarak tüm cihazlarınıza kurabildiğiniz uygulamanın fiyatı 4.99$. Programı kullanabilmeniz için tek gerekli olan UDID kaydı + Provisions Profile & Certificate ki o da 10$ civarında.

Program, iOS 6’ya geçen kullanıcılar için ideal ve ekran çözünürlüğü iPhone 5 ile uyumludur. Ayrıca jailbreak yapan kullanıcıların da kullanabilme imkânları mevcut. repo.uhelios.com reposunu ekleyerek de Cydia’dan programa ulaşabilirsiniz.

Programın kullanım videosu:

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir