Joomla 1.5 SEO İçin Sabit Başlık

Joomla 1.5 SEO konusunda çalışma yapan ve yeni yeni uygulamalar geliştirip bu geliştirmelerin sonuçları konusunda çalışma yapan kullanıcılara bir ipucu daha paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi joomla seo bileşenleri veya joomlanın standart seo/sef yapısını kullandığımızda istediğimiz tarzda başlıklar elde edebiliyoruz. Yani tarayıcının en üstünde yer alan ve her içeriği gezdiğimizde değişen başlıktan bahsediyoruz, aşağıdaki ipucu ile bu başlık kısmına istediğimiz bir terimi sabit olarak gösterebiliriz. Mesela biz her içeriğe girildiğinde o içeriğin başlığının hemen önüne (her sayfa için geçerli) belirlediğimiz sabit bir başlık koyabiliriz. Örnek olarak “Joomla Türkiye” başlığının sabit olarak tüm linklerimizi başında yer almasını istiyorsak aşağıdaki örnekte olduğu gibi ilgili dosyayı düzenleyebiliriz.

  • \libraries\joomla\document\html\renderer klasöründe yer alan “head.php” dosyasını açarak aşağıdaki kodu buluyoruz.

$strHtml .= $tab.'<title>’.htmlspecialchars($document->getTitle()).'</title>’.$lnEnd;

Bu kodumuz az önce de bahsettiğimiz gibi joomlanın tarayıcı başlığını kontrol eder ve burada yazdığı şekilde istenenleri başlığa basar. İşte bu kodu yukarıda verdiğim örneğe göre düzenlemek istediğimde, bu kodu şununla değiştirmem gerekecek.

// Tarayıcıya sabit başlık ekleme düzenlemesi $strHtml .= $tab.'<title> Joomla Türkiye – ‘.htmlspecialchars($document->getTitle()).'</title>’.$lnEnd;

Yukarıdaki kodda yer alan açıklama kısmıyla beraber eklemeyi alışkanlık haline getirirseniz, yarın nerede ve nasıl bir düzenleme yaptığınızı hatırlarsınız o sebeple açıklama kısmını eklemekten kaçınmayın. Yukarıdaki örneğimize göre artık, örnek olarak “Joomla 1.5 Seo Düzenlemeleri” adında bir içeriğimiz varsa, bu içeriğimizi görüntülediğimizde adres satırımızda başlık kısmı aynen “Joomla Türkiye – Joomla 1.5 Seo Düzenlemeleri” şeklinde olacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir