Joomla İstanbul Buluşması Gerçekleşti

Joomla istanbul buluşması nihayet gerçekleşti ve bu buluşmada bir çok joomla kullanıcısı tanışıp, en azından öncelikle monitör arkasından iletişimden yüz yüze ve çok samimimi bir havada gerçekleştirildi. Havanın az da olsa yağışlı olması, ulaşım sorunu, vb… sebepler Konya, İzmir, Edirne, İzmit, Ankara, Antalya dan gelen ve gerçek anlamda teşekkürü hakeden gerçek joomla severleri ise bu buluşmaya gelmelerine engel olmadı.

İlk defa bu kadar geniş bir çerçevede gerçekleştirilmesi planlanan ve gerçekleşen bir etkinliği hepimizin daha önce yapmamış ve organizasyon konusunda pek te bilgisi olmayan ama her şeyden önce aslolanın en azından bir başlangıç olması açısından bir araya gelme duygusu ve bu duyguyu aslan gibi de yüreklerinde hisseden o 60 seçkin insana buradan bir kez dsaha teşekkür ediyorum.

Geriye kalan 100 kesin katılımcı olmuş olan ve çoğunluğu istanbulda ikamet eden kişilerden oluşan büyük bir kesimin gelmeye tenezzül etmeyişleri de ayrı bir konudur ki bu aslında hakedilen sitemin kendi adıma en hafifi olarak kabul görmesini dilerim ki durum bundan daha ötedir. Mutlaka gerçek anlamda gelmee mani durumu olanlar vardır bu 100 kişi içinde ama hak vereceğiniz gibi bu büyük bir sayı ki hepsinin çok büyük manileri olduğunu düşünmek çok fazla ve gereksiz bir iyimserlik olurdu. Kim neden gelmediğini bildiğinden yazıdan, eğer alınabilirse haklarını uygun olan şekilde alabilirler ki tam anlamıyla kesin katılımcı olarak onaylatıp başkasının gelme hakkını da gaspetmişlerdir.

Tüm bu olumsuzluk ve adeta vurdum duymazlığa gelen o 65 kişi ile belki biraz organizasyon bozuklukları göze batsa daçok güzel şeyler paylaşıldı, samimiyetin herkesin gözlerinden ve davranışlarından okunduğu bu mana da gerçek bir buluşma olması ise yorgunlukları bile unutturacak kadar güzeldi. Bir kişinin bile bu toplantıda sırıtmaksızın yerine yakışan bir şekilde bir arada bulunduğu ve yeni arkadaşlıklar edinme, bir birine kartvizitlerini verip “mutlaka gel bir çay içelim” şeklindeki diyaloglar en azından içimizi sıkan bu olumsuzlukları büyük anlamda örtse de, bir anlamda paylaşımın ne demek olduğunu bilen insanların aslında orada olmasını bilen insanlar olduğunu herkes hissetti. Hiç bir kaygı, içten pazarlıklı ve belkide bazılarınca olma ihtimali görünen tüm “Ben merkezlilik” öne çıkma vb… durumların yanından bile geçmediği gerçek bir buluşma oldu.

Hatta içimizde aslında çok doğal olmasına rağmen yine de başkalarının erkek başına yapamadığını bayan haliyle yapan Ayşe hanım’a şahsım ve katılan tüm arkadaşlarım adına teşekkür eder olumlu eleştirilerinden dolayı teşekkür ederim. Bu bir alıştırma, antremandı bir dahaki joomla etkinliğinin çok daha üst seviyede ve daha organize geçeceğine inanan insanlar olarak oradan ayrıldık. Başta Soner Ekici (pisdoktor) olmak üzere ki bu kadar olaya asılmasa asla olmazdı, onun nezdinde varlıklarıyla bu güne güç katan tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkürler

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir