Joomla Marka Başvuruları

Geçtiğimiz zaman içinde Joomla İçerik Yönetim Sistemi‘ne, yine bu sistemin kullanımını kolaylaştırıcı ve yaygınlaştırıcı bir emekleri dahi bulunmayan insanların sırf ticari hırs ve başka küçük hesaplarla yaptıkları marka başvuruları Türk Paten Enstitüsü tarafından kabul edilmişti. Bu talep Joomla ismiyle ve üstelik Açık Kaynak bir sistemi, milyonlarca kullanıcısı olan bir sistemi temsil eden, gecesini gündüzünü bu sistemi kullananlara destek vermek amacı olan Joomla Sistem Yönetici’lerini de hayli şaşıtmış ve durum ortaya çıkar çıkmaz Joomla hakkında yapılan patent başvurularından bir tanesini karara bağlayıp, Joomla isimli marka başvurusunu reddetmiştir (istanbuldan yapılan başvuru)

Bir diğer marka başvurusu ise halen değerlendiröe aşamasında olup sağduyunun galip geleceği açık olmakla beraber bu da red ile sonuçlanacağına eminiz. İstanbuldan yapılan Joomla marka başvurusu ise hayli ilginç bir süreç dahilinde gelişti, bu sürece adını Joomla Türkiye olarak lanse eden (çakma joomla türkiye) site sahiplerinin bir çok kaynaktan, içeriğinde Joomla geçen sitelere karşı hukuki süreci başlatıp bu sitelerin kapanmasını sağlama adına çalışmalar düşündüklerini ortaya koymalarından sonra niyet ve düşünceleri de ortaya çıkmıştı. Oysa ki bu sistemin tüm dünyaya malolan uluslararası bir marka olduğu, milyonlarca kullanıcısı olduğu, Joomla adı altında asla ticari bir faaliyet yürütülemeyeceği bilinmesine rağmen bu girişimde bulunulmuştu. Joomla adı altında İstanbuldan yapılan başvuru ve sonucu;

  • Marka Adı : Joomla
  • Enstitü Başvuru No : 2008/14835
  • Başvuru Tarihi : 14.03.2008
  • Başvuru Sahibi : Sevil Coşkun
  • Marka İçeriği : Bilimsel ve sınai inceleme, araştırma hizmetleri, mühendislik hizmetleri. Bilgisayar hizmetleri. Bu sınıfa dahil olup mühendislik, mimarlık, bilgisayar hizmetleri kapsamına girmeyen her türlü tasarım hizmetleri,  grafik sanat tasarım hizmetleri. Sanat eserleri orijinallik onay hizmetleri.
  • Tescil Aşaması : Başvuruya dair yapılan itirazlar neticesinde Patent Enstitüsü tarafından reddedilmiştir.

Yine Joomla adına Ankara’dan yapılan başvuru değerlendirme aşamasında olup yine aynı şekilde Red ile sonuçlanacağı aşikardır. Konu hakkında ayrıca wordpress blog sistemini de kapsayacak şekilde yapılan bir haberi de aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir