JUpgrade ile Joomla 1.5 Nasıl Joomla 1.6 Olur?

jUpgradeEmin olun, olduğunda güzel olur ki JUpgrade bileşeni migration (Göç) olayını çok çok basite indirecek olan bir bileşen. Size daha önce Joomla 1.5’ten Joomla 1.6 Sürümüne Geçiş [Yükseltme] konusunda haberini verdiğim jUpgrade bu yazıyı yazdığımda 0.4.2 sürümüne ulaştı. Joomla 1.5 ile hazırlamış olduğunuz siteleri, Joomla 1.6 beta’dan kurtulduğu an kullanarak joomla 1.6 göç olayını muhtemelen bu bileşenle tamamlayacaksınız. Bileşen ajax arayüze sahip ve her şeyi kendisi otomatik olarak yapıyor.

Nasıl mı? Anlatalım, jUpgrade göç bileşeni‘ni ilgili linkten son sürümünü indirerek joomla 1.5 sitenize kuruyorsunuz. Tabi daha önce Joomla 1.0.X sürümünden Joomla 1.5.X sürümüne sitesini göç yolu ile taşımış olanlar yine bir göç betiği ile mi bu olayın yapılacağını düşünürken jUpgrade’in tamamen kendine has özelliğini keşfediyoruz. Çünkü bileşen joomla 1.5 sitenize kurulduğunda yapmanız gereken bileşene tıklamak ve gelen sayfada “Start Upgrade” yazan yere tıklamak.

Hepsi bu kadar ki bileşen adım adım, önce Joomla 1.6 son sürümünü indiriyor ve ana dizinde kendine “jupgrade” ismi ile açtığı bir klasöre indirilen joomla 1.6 kurulum dosyasını açıyor. Ardından bir güzel joomla 1.6 sürümünün kurulumunu yapıyor, en son olarak da joomla 1.5 veritabanını yükselterek joomla 1.6 veritabanı içine alıyor. Tek kelime ile harika bir iş çıkaran jUpgrade ne bizim anlatmamıza ne de başka bir şey yapmanıza ihtiyaç duymaksızın her şeyi otomatik olarak yapıyor.

Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 1Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 2Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 3

Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 4Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 5Joomla 1.5 ten Joomla 1.6 Geçişi 6

Size düşen ki en son resimde de göreceğiniz linklere tıklayarak, ana site dizini altındaki örneğin: “www.elmadoktoru.com/jupgrade” linkine yönlendiren “site” linkine tıklayarak joomla 1.6 sitenizi görüntülemek, yahut bir diğer link olan “administrator” linkine tıklayarak yeni kurulup joomla 1.5’i göç ettirdiğiniz yönetim paneline gitmek kalıyor.

Joomla 1.5 göçü gibi, yok migration (göç) betiği hazırlamak, bunu joomla 1.6 kurarken tanıtmak vb… ayrıntılara sizi sevketmeden herkesin hem kolayca anlayacağı hem de kolayca uygulayacağı şekilde bu işi jUpgrade sizin adınıza yapıyor. Tek bir butona tıkladığınızda resimlerde de göreceğiniz gibi bileşen bu işlemi yapıyor ve joomla 1.5 siteyi joomla 1.6’ya taşıyor. Bu bileşen neleri taşıyor veya tüm eklentileri taşıyor mu gibi sorularına da yanıtı bu sayfadaki konudan bakabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir