Karşınızda Yeni iPhone 8

Bugün Steve Jobs sahnesinde yapılan Apple etkinliğinde iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin tanıtımı yapıldı. Yeni iPhone modelleri paslanmaz çelik panellerle desteklenmiş bir camdan sandviç şekliyle dikkatleri üstüne çekiyor. Yeni iPhone modelleri şimdiye kadar üretilmiş en sağlam camlara sahip olan akıllı telefonlar olarak öne çıkıyor. LCD bazlı gerçek tonlu retina HD ekrana sahip iPhone 8 modellerinde iPhone 7 modellerine göre %25 daha fazla ses veren ve daha iyi bas sesi veren hoparlörler mevcut.

Yeni iPhone’lar 64 bit A11 biyonik çiplere sahip ve bu çipler iPhone 7 modellerinde bulunan A10 Fusion çiplerine göre %25 daha hızlı olmasıyla öne çıkıyor.  Bu yeni çipler üç çekirdekli GPU’ya sahip ve %30 dha fala GPU performansı elde etmemizi sağlıyor.

iPhone 8 modellerinin boyutlarında iPhone 7 modellerine nazaran herhangi bir değişikliğe gidilmemiş ve 4.7 ve 5.5 inç ekranlarla karşımıza çıkıyor.piksel kameraları

Geliştirilmiş 12 megapiksel kamera bulunan cihazlarda yine iPhone 7 gibi tek ve çift kamera özellikleri bulunuyor. Retina HD ekrana sahip olan iPhone 8 modelleri silver, space gray ve yeni gold finish renklerinde satışa sunulacak.

iPhone 8 ile birlikte 1080p kayıt yaparken 240 fps hızında yavaş çekim yapabileceksiniz. Sensörler geliştirilirken her kameranın da ayrı ayrı kalibre edildiğini belirtmeden geçmeyelim. Mevcut A9 ve A10 çipe sahip iPhone’lar ARKit kullanan uygulamaları desteklerken A11 çip ile birlikte her kameranın kendi içinde kalibre oluyor olması daha gerçekçi ve net görüntü elde etmemizi sağlayacak.

Yeni cihazlarımızın kablosuz özelliklerine göz atacak olduğumuzda, yeni iPhone ve iPhone 8’in gelişmiş LTE, bluetooth 5.0 ve Qi wireless şarj standı ile kablosuz şarj edilebilme özelliği ile geldiğini görüyoruz. Android cihazlarda 5 seneden beri bu özellik var diyenlerin seslerini duyuyor gibiyiz..

Qi sertifikasına sahip olan üçüncü parti şarj sandlarının kullanılabileceğine işaret edildiğini vurgulamadan geçmeyelim ki Mophie ve Belkin gibi firmaların bu sertifikaya sahip ürünler ürettiğini belirtmeden geçmeyelim. Böylelikle havaalanları, restoranlar gibi mekanlarda telefonunuzu rahatlıkla şarj edebileceksiniz.

iPhone 8 ve iPhone 8 plus fiyatı ne kadar diyenleri duyar gibiyiz. iPhone 8 modeli 64 GB ve 256 GB hafıza boyutlarıyla 699 dolardan başlayan fiyatlarla, iPhone 8 Plus modeli ise yine 64 GB ve 256 GB hafıza boyutlarıyla 799 dolardan başlayan fiyatlarla (tabi ki bu fiyat Amerika için olacaktır) atışa sunulacak.

iPhone 8 modelleri 15 eylülden itibaren ön satışa sunulacak, iOS 11 sürümü de 19 Eylül itibariyle tüm kullanıcılara açık hale gelecek. 22 Eylül’den itibaren de iPhone 8 modelleri satışta yerini alacak.

iPhone 8 modelleri ile daha fazla bilgi almak için Elmadoktoru’nu takipte kalın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir