Kategoride Küçük Resim Problemi

WordPress ile henüz yeni ve bir o kadar da geç tanışmamıza rağmen bir birimizi sevdik sayılır ve özellikle sitemden beklentilerim çok fazla umarm bu hedefime de ulaşırım diyerek, tıpkı Joomla içerik yönetim sistemindeki paylaşımlarımda olduğu gibi bu sistem içinde, yaşadığım sorunlara dair arayıp bulduğum çözümleri veya pratik bilgileri sizlerle paylaşacağım. Benim yaşamış olduğum sorun kullandığım bu temayla ilgiliydi ve seo özelliğini de aktif edince kategorilerde bulunan içeriklerimizin sol tarafındaki thumbnail (küçük resim) sorunum oluyor ve resimler linkler doğru olmasına rağmen çıkmıyordu.

Sebebi aslında çok basit olmasına rağmen insan bilmediği zaman büyük bir sorun gibi saatlerini hata günlerini veriyor bu tip sorunların çözümleri için. İşte bunun bilinciyle sizinle bu hatayı nasıl çözdüğümü ve bu şekilde uygulama yaparak sizlerinde naıl çözümleyebileceğinizi anlatayım. Seo aktif edildiğinde kategoriye girildiğinde örnek olarak images/2008/9 şeklinde klasörde tutulan resim dosyaları, kategoriye girildiğinde, kategorinin de adı bu linke ekleniyor olduğundan kategori/images/2008/9 gibi tarayıcıya yansıdığından dolayısıyla resim dosyası böyle bir dizinde bulunmadığından kategorideki küçük resimlerin çıkmaması da doğal olmakta. Bunun çözümü ise son derece basit, yönetim panelinizden Tasarım >> Tema Editörü >> header.php dosyasını açarak <head> etiketinden hemen sonrasına;

<base href=”https://www.elmadoktoru.com/” />

Şeklinde kodun devamına bizim site ismimizi silip kendi sitenizi yazarak ekleyip kaydedin. Böylece bizim gibi bu sorunu yaşadığınızda basitçe bu sorunu gidermiş olacaksınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir