Kavisli ekran teknolojisi iPhone için söylentide

Kavisli ekran teknolojisi her ne kadar yeni olsa da birçok marka bu teknolojinin peşinde koşar durumda. Aslına bakarsanız henüz kullanım alanına dikkat ettiğimizde, özellikle mobil cihazlarda nasıl bir ergonomi sağlayacağını anlamış değilim. Ancak teknoloji teknolojidir, bu gün işe yaramasa da ileride hiç ummadığımız şekilde kullanılabilir diye ilgimizi çekmiyor değil.

LG ve Samsung kavisli ekran teknolojisi için ilk adımı atanlar. (Samsung Galaxy Round ve LG G Flex) Zaten hali hazırda güçlü bir ekran üreticisi olan bu firmalar için durum diğerlerinden elbette daha kolay. Nokia da kavisli ekran teknolojisinin kullanımında aldığı patentle gündeme geliyor. Teknoloji devlerinin bu arka plan yarışlarına Apple da dahil olabilir.

apple iphone kavisli ekran teknolojisi

Söylenti Bloomberg‘in sunduğu rapordan. Apple’ın yeni iPhone için büyük ekran denemelerinin olduğundan bahsetmiştik. İşte bu çalışmalar doğrultusunda 4.7, 5 ve 6 inç ekran kullanılabileceği söylentiler arasındaydı. Çünkü phablet kategorisine bir şekilde adım atmak doğru bir tercih olacaktır Apple için. İşte tam da burada yeni ekranlarda kavisli ekran teknolojisinin kullanılacağından bahsediliyor.

Bununla birlikte aslında yeni bir basınç sensörünün de üzerinde duruluyor. Tek tip dokunuşlar değilde biraz daha detay bir teknoloji olacak. Mesela hafif ve sert dokunuşları algılayıp ona göre yönelim sergileyebilecek. Apple’ın kavisli ekran teknolojisine yabancı olmadığını biliyoruz. Bildiğiniz gibi Apple birçok konuda yeni patentlere sahip güçlü bir şirket. İşte bir süre önce kavisli ekran için gerekli patantleri de zamanında almıştı.

Kavisli ekran hayatımıza neler getirir bilinmez ancak bu sürecin büyük kapışmalara sahne olacağı aşikar. Bu da en çok biz kullanıcıların işine yarayacak gibi görünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir