Kazara Instagram fotoğraf ve videolarını beğenmeyi engelleyen tweak

Instagram tüm kullanıcıların en güzel karelerini paylaştığı en geniş mobil tabanlı fotoğraf paylaşım uygulamalarının zirvesinde yer alıyor. Her şeyin şeffaflıkla ortada olduğu bu ortamda ise bazen bizler karanlıklara ve gölgelere saklanmayı yeyleyebiliriz. Özellikle eski sevgililerimizin fotoğrafları veya sınıfta hoşlandığımız bir arkadaşımızın fotoğraflarına bakarken bir anda istemsizce sayfayı aşağıya çekmek isterken eliniz “Like” butonuna kayabilir.

Bu da sanırım kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Fakat hemen aşağıda tanıtacağımız tweak ile bu sorunu kökten ortadan kaldırabilirsiniz. Yani artık istediğiniz gibi “Ben zaten hiçbir şey görmedim” modunda gezebilirsiniz. Bu Tweak sizlere Instagram’da bir fotoğrafı veya videoyu beğenmek istediğinzde beğenmek istediğinizden emin olup olmadığınızı soruyor. Bu da kazara beğenme işi riskini en aza indirgemek oluyor.

Tabii, bu işlem için öncelikle cihazınızın JailBreak işleminden geçmiş olması gerekiyor. Dahası Cydia üzerinden InstaConfirm isimli Tweak’i yüklüyorsunuz. Tweak’i yükleme işlemini bütürdikten sonra “Restart SpringBoard” seçeneğini seçerek cihazınızın ön planının yeniden başlamasını sağlıyorsunuz. Daha sonra Ayarlar menüsünden Tweak’in ismi ile açılan pencereye girerek dilediğiniz gibi detaylı bir şekilde Tweak’in ayarlarını yapıyorsunuz. Böylece artık Instagram üzerinde kimsenin fotoğrafını kazara beğenmek durumunda da kalmamış oluyorsunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir