Kilitli Ekran Tweaki Atom İOS 8 ve iPhone 6 için Uyumlu Hale Geliyor

En popüler ekran kilidi tweaklerinden Atom, İOS 8 ve iPhone 6 için oldukça yüksek bir şekilde indirilme sayısına sahip eklentilerden bir tanesi. Kaptanlığını Daniel Turner’in yürüttüğü Surenix firması tarafından geliştirilen tweakın bugün yeni güncellemeleriyle Cydia’da yer alması bekleniyor. Burada iPhone 6 için atomun en son güncellemesini sizler için inceledik.

Daha önceki sürümde de olduğu gibi atom kendine özgü moleküler şablon ile karşımıza çıkıyor. Bu moleküler yapı 6 farklı uygulama seçeneği ile kişinin isteği doğrultusunda kişiselleştirilebilir şekilde sunuluyor. Uygulamanın ana fikri üst tarafta bulunan ekran açma kilidine basarak karşınıza çıkan molekül yapıdaki kişiselleştirdiğiniz uygulamalardan birisini kısa yoldan açmaktır. Bu uygulamaları açmak için tweak içerisinde yer alan kaydırma ikonunu açmak istediğiniz uygulamanın üzerinde sürüklemeniz yeterlidir. Eğer iPhone cihazınızda parmak izi şifresi veya parola varsa uygulamaları açmak için bu prosedürü halletmeniz gerekmektedir.

Atom’un en zarif ve dikkat çeken özelliği detaylarında saklanmıştır. En önemli animasyonlar ansızın  istediğiniz uygulamayı açmak için kullandığınız ekran açma ikonu ve bahsedilen ikonun İOS’i bulanık hale getirme özelliğidir. Bu yapılan iş gerçekten takdire değer bir sonuç çıkarmış ve yukarıda ki videoyu izleyerek siz de bu düşünceye destek vereceksinizdir.

Atom’u güzel kılan bir diğer taraf ise onun kısa, anlaşılabilir ve kişinin kendi isteği doğrultusunda tercih yapacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. Tercih edilebilir diğer seçeneği ile iptal etme seçeneği sunması ve adet yerleştirilmiş bulunan paneller sayesinde ana ekran üzerinden kısa yollarla istediğiniz uygulamayı açabilmeniz. Her panel özelliği belli bir pozisyona atanmıştır. Örneğin sol üst, sağ üst, orta sol v.b. Atama yapmadan önce nereye atama yapacağınıza karar verip ona göre istediğiniz yere uygulamalarınızı atayabilirsiniz.

atom-görünüm

Atom uygulamasındaki pozisyon belirleme özelliği takdir edilmeyecek gibi değil, istediğiniz yere istediğiniz kısa yolu ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede kilit ekranında görmek istediğiniz uygulamaları görüyorsunuz ve hangi uygulama yerine hangisini getireceğinizi belirleyebiliyorsunuz. Bu özellik kısa zamanda Atom ile aynı özellikte olan diğer uygulamalar için de örnek olacağa benziyor.

Genel olarak Atom basit bir jailbreak tweak’i ve oldukça kolay bir konuya yönelik çalışıyor bu da kilit ekranından istenilen uygulamanın kısa yoldan başlatılması. Atom diğer uygulamalar gibi kilit ekranına çok fazla uygulama kısa yolu bırakma seçeneği sunmasa bile, basit ara yüzü ve kullanım kolaylığı diğer tweaklar içinde gözle görünür şekilde öne çıkmasını sağlıyor.

Bu tweak’i Cuma günü itibari ile 2,99$ karşılığında Cydia’dan indirebilirsiniz. Daha önceden Atom tweakini satın alanlar 1.99$ karşılığında güncelleme yapabilirler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir