Kodak Patentleri Satıldı

Buradaki yazımızda, Kodak’ın patentlerini Apple’a satacağına dair haberimizi sizlerle paylaşmıştık. Tek zamanlı fotoğrafçılık devi sonunda patentlerini satmak zorunda kaldı.

kodak-logo

Satış, tam 1100 adet dijital fotoğraflama patentini içeriyor. Bu hafts Kodak tarafından yapılan açıklamada, ödemenin altı ay içinde yapılması şartıyla anlaşmaya varıldı ve satış gerçekleşti.

Basın açıklaması ise şu şekilde:

Eastman Kodak Şirketi, dijital resim patentlerinin lisanslarının satışını 527 milyon dolar karşılığında satmıştır.

Satış, Kodak’ın bütün patentlerini kapsamakta. Ödemenin ise 2013’ün ortasına kadar yapılası gerekiyor.

527 milyon dolarlık ödeme ise 12 farklı şirket tarafından yapılacak, bu da bu patentleri bu şirketlerin yapacağı anlamına geliyor. Ödemeyi yapacak şirketler ise şu şekilde: Apple, Research In Motion, Google, Samsung, Adobe Systems, HTC, Facebook, Fujifilm, Huawei, Amazon, Shutterfly ve Microsoft

İlginç olan şu ki; Kodak satışı şu şekilde kabul etti; Kodak sattığı 1100 patenti gelecekteki üreteceği ürünlerde kullanmaya devam edecek ve diğer şirketler hak iddia edemeyecekler. Ayrıca 10 bine yakın resim bağlantılı patenti de korumaya devam edecek.

Şunu da belirtmeliyiz ki Kodak bildiğimiz dev olmamasına rağmen, yaşam mücadelesine devam edecek.

Bakalım bu patentlerin satın alınmasıyla birlikte bundan sonra cep telefonlarında daha kaliteli kamera görüntüleriyle karşılaşacak mıyız? Bunu zaman gösterecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir