Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Özel aylardan en önemlileri arasında belkide başı çeken, mübarek Kurban Bayramı’nın tüm islam alemine özlenen dirlik ve beraberliği getirmesini temenni eder, herkesin bayramını tebrik ederim. Bu vesile ile kısa da olsa bu konu hakkında ve önemine binaen sizlerle bir kaç duygumu paylaşmak isterim. Hepimizin bildiği gibi Kurban Bayramı asıl itibariyle bir ibadet olması, bu ibadetinde anlamının sadece kan akıtmaktan ibaret değil, belki bir yıl içinde belkide bir kaç ayda bir evine hiç et girmeyen insanların evlerine bu nimetin girmesini sağlamak ve belkide birazda olsa onların hatırlandıklarını onlaa göstermek adına yapılan en hayırlı işlerden bir tanesidir.

Burası bildiğimiz ama bazen göremediğimiz yanı olabiliyor, çünkü gerek basında gerekse de televizyonlarda görülen kurban sonrası mangal görüntüleri vb… haberlerde sanki bir et bayramı, mangal bayramı şeklinde bazı yönlendirmeler kokan haberleri görüyoruz. Kurban bayramını idrak eden tüm Müslümanların bu konuda hassas olacaklarına zaten emin olmakla beraber, bu kurbanlarından karın tokluğu değil “Hayır” umuyorlarsa, gerçek fakirlerin evlerine bu etlerin girmelerini sağlamaları ve verdikleri etin nereye gittiğini bilakis gözleriyle görmeleri gerektiğini unutmasınlar.

Mümkünse kendi kestirip yine kendi ihtiyaç sahiplerine ulaştırırlarsa, uzattıkları paketin alındığında karşısındaki insanların  gözündeki o mahcup ama mutlu ifadeyi yakalamalarına, bu vesile ile bayramın anlamına erişmekte daha faydalı bir tavır olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bu ibadeti yerine getiren Müslümanlardan Allah razı olsun, kesemeyen ama içinden bunu hep isteyen Müslümanlara da Allah Tealanın bu dileklerine ulaştırmasını dilerim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir