Kurban Bayramınızı Tebrik Ederim

aclik_Bir sene daha su gibi akıp geçerek bugüne, yeni bir Kurban Bayramı’na daha eriştik. Bu vesile ile tüm Müslüman aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bu bayramı amacı doğrultusunda en güzel manevi istifade ile kullanabilmenizi dilerim. Amacınının hepimizin de iyi bildiği gibi, neredeyse tüm sene boyunca yahut çok uzun aralıklarla sofralarına et koyamayan insanların sofralarına bir nevi katkıda bulunmak bu vesile ile onların güler yüzünü görmek adına yapılan bir ibadettir.

Bu ibadeti de ifa eden Müslümanlar bilir ki, Bu bayram asla bir et bayramı, kavurma bayramı, tıkınma bayramı değil, yukarıda bahsettiğimiz çerçevede senede bir kez bile olsa doyurma bayramıdır. Aslında bu bir manevi doyumdur, yoksa paylaşılan bir kaç kilo et belki bir kaç haftada tüketilecektir. Kalıcı olan doyumun ise, insanların bir teşekkürünü, bir güler yüzünü, bir Allah Razı Olsun sözünün vereceği doyumla lezzetlenmek olduğunu hemen her Müslüman bilir.

İşte bu bilinçte olan Müslümanlar etin çok az bir miktarını ki, kesebilenler genelde eti her canı istediğinde alabilen insanlar olarak Kurban Etlerinin çok büyük bir bölümünü buna gerçekten ihtiyaç duyanlara dağıtır, etin de en güzel yerlerini verir. Çünkü bilir ki Kurban Bayramı demek zaten bu demektir. Bu bilinçle kurbanlarını Allah Rızasını kazanmak adına kesen herkesin de ayrıca Bayramını Kutlarım. Umarım bu yapılan ibadet Allah’u Tealaya, ifa eden Mü’minleri biraz daha yaklaştırır ve ecrini alırlar. Herkesin Kurban Bayramı Kutlu Olsun

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir