Lightt İle Kısa Videolarınızı Paylaşın

Twitter’ın Vine servisi ile birlikte kısa video paylaşımı eskisinden daha da popüler bir hale gelmeye başladı. Her ne kadar Twitter’ın Vine servisi bu alanda ilk olmasa da, işin içinde Twitter’ın bulunması Vine mikro video paylaşım servisinin diğerlerine oranla daha ön planda olmasını sağladı.

Lightt-1

Lightt uygulaması, mini video filmlerinizi sosyal deneyim haline getirebilmenize yarayan bir uygulama olmanın yanında, Vine servisiyle benzerliği kullanıcılar tarafından tercih edilmesine sebep olabilecek bir yazılım. Öyle ki videolarınıza durdurma animasyonları vs. ekleyebilirsiniz veya bir dakikalık düzenlenmemiş videolarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Dizayn

Uygulamanın ara yüzü oldukça basit ve kullanımı kolay. Uygulamayı ilk defa açtığınızda, uygulamanın yapımcıları tarafından hazırlanan bir video seyredeceksiniz ki bu video uygulamanın nasıl çalıştığını ve amacının ne olduğunu açıklıyor. Videoyu izledikten sonra videolarınızı oluşturarak paylaşım yapmaya başlayabilirsiniz. Videolarınıza çeşitli animasyonlar vermeye hazırsanız uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Lightt-2

Lightt uygulaması ile kendi mikro video filmlerinizi yapabiliyor olmanızın yanı sıra, başkaları tarafından eklenen videoları da keşfedebilirsiniz. Discovery (Keşif) kısmına geldiğiniz zaman, birbiriyle bağlantılı olan videoları görmeniz mümkün hale geliyor. Uygulamada, farklı ara yüzlere sahip farklı kanallar da mevcut. Örneğin, Animals (Hayvanlar) kanalını seçtiğinizde hayvanlarla alakalı bir düzine Lightt mikro filmlerini görmeniz mümkün.

Arkadaşlarınız ve ailenizin paylaştığı videoları seyretmek ve onlarla video paylaşmanın püf noktası uygulamayı ilk başlattığınızda size sorulan sorudan geçiyor. Keza uygulamayı ilk açtığınızda Facebook ve Twitter uygulamalarıyla Lightt uygulamasını entegre edip etmeyeceğinizi soruyor, entegrasyonu sağladığınızda arkadaşlarınızın videolarını görmeye başlayacak, arkadaşlarınızın sizin videolarınızı görmelerini sağlayacaksınız. Tabi Facebook ile bağlantı kurduğunuzda arkadaşlarınızı davet etmeyi unutmamanız gerekmekte. İlk aşamada bu öneriyi pas geçebilirsiniz fakat daha sonraları bağlantı yapmak isteyip istemediğiniz sorulacaktır.

Videolarınızın yapımını tamamladığınızda, videonuzu farklı yollardan paylaşmanız mümkün. Oluşturduğunuz videoyu dilerseniz Lightt uygulamasının kendi sayfasında veya sosyal mecralarda paylaşabilir, dilerseniz de videoyu tamamen gizli hale getirerek kimsenin görmemesini sağlayabilirsiniz. Bunun için paylaşım sayfasındaki kilit ikonunun kapalı konumda olduğundan emin olmalısınız.

Uygulamanın Kullanımı

Vine uygulamasında olduğu gibi bu uygulamada da, mikro videolarınızı kaydedebilmek için kayıt tuşuna dokunmalı ve basılı tutmalısınız. Videoyu duraklatmak için parmağınızı kayıt tuşundan çekmeniz yeterli. Bir dakika içine sığacak şekilde dilediğiniz kadar durdurup başlatma imkânına sahip olsanız da, her parçanın minimum 3 saniye olması gerek.

Lightt-1

Öte yandan eğer videonuzda ses olmasını istemiyorsanız, tek dokunuşla sesi kısabilirsiniz. Ayrıca istemediğiniz sahneler videonuzun içine girdiyse sorun değil, birkaç dokunuşla bu sahneleri kesebilirsiniz.

Videolarınıza filtreler ekleyebiliyor olmanız uygulamanın bir diğer güzel özelliği. Videonuzu aynı anda ister filtresiz oluşturabilir isterseniz de 7 farklı filtreden birini seçerek şekillendirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir