LiveStream’de işler kızışıyor: Google, Twitch’i satın alıyor

Henüz haber kesinlik kazanmış olmasa da sağlam kaynakların haberine göre çoktan imzalar atılmış bile. Online oyun stream ağı Twitch ile Google arasında el sıkışılmış ve imzalar atılmış. Yakında ilan edilmesi bekleniyor satın almanın.

Aslında satın alma konusu gündeme yeni düşen birşey değil. Bundan birkaç ay öncesinde Google’un Twitch’e 1 milyar dolar değer biçtiği haberlerini görmüştük. Kokusu o zaman çıkan haber şimdilerde anlaşma sağlandığı yönünde gelişim gösterdi.

google-mobilty-motorola.jpg

Peki livestream sektöründe bulunan Twitch’i satın almak Google’a ne kazandıracak? İşte bu sorunun cevabı YouTube’da gizli. Şöyle ki YouTube’un video alanında lider olduğunu belirtmeye gerek olmasa da livestream alanında ortalarda olmadığı da hepimizce malum.

YouTube, Twitch’le birlikte video alanındaki hakimiyetini güçlendirirken livestreaming alanına da güçlü bir giriş yapmış olacak.

Twitch oyuncuların diğer oyuncuları oyun oynarken canlı olarak izlemelerini sağlayan video platformu.” YouTube’un zaman zaman kullanılan canlı yayın özelliği Twitch’le zirveye ulaşmış olacak. Bakalım genel sektör bazında bu hamle kullanıcı bazında nasıl karşılık bulacak…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir