Mac’te Kişilerinizi Adres Defteri (CSV) Olarak Dışarı Aktarın

Uzun yıllar biriktirdiğiniz adres defterinizi kaybetmek daha önce hiç başınıza geldi mi? Ya böyle bir problemle karşılaşırsanız? Eğer böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorsanız bu yazımız tam size göre. Kişileriniz ve iletişim bilgilerini sık sık yedekleyerek ve CSV formatında saklayarak neden bu problemi minimize etmiyorsunuz?

MAC'te adres defterinizi CSV olarak yedekleyin

İlk yöntem iOS 5 ile birlikte gelen iCloud ile kişilerinizin yedeğini almak. Peki ya iCloud’da uzun vadede gelecek bir problem durumunda ne yapacaksınız? Ya bundan sonra Apple ürünleri kullanmama kararı alırsanız? Bunun için kişilerinizi toplu bir şekilde CSV dosyasına kaydetmekte yarar olacağını düşünüyoruz.

MAC'te adres defterinizi CSV olarak yedekleyin

Kişilerinizi dışarı aktarma işlemini üç şekilde yapabilirsiniz:

  1. Kişiler uygulaması ile

  2. Cobook uygulaması ile

  3. AB2CSV uygulaması ile

MAC'te adres defterinizi CSV olarak yedekleyin

Kişiler uygulamasını kullanarak kayıtlarımızı dışa aktarma menüsünden VCF veya CSV formatında dışa aktararak kullanabileceğiniz gibi kısa yoldan yapmanız gereken sadece sürükleyerek bırakmak. Dilerseniz tek tek sürükleyin, dilerseniz tüm kayıtları seçip sürükleyerek tek bir VCF dosyasında toplayın.

Bunlar kâfi gelmezse, AppStore’dan ücretsiz indirebileceğiniz Cobook veya 0.99$ karşılığında indirebileceğiniz AB2CSV uygulamaları da, kişilerinizin yedeğini almanıza imkan tanıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir