Mac İçin Pangu Sürümü Yayınlandı

Geçtiğimiz haftalarda Windows kullanıcıları için iOS 8 jailbreak aracı olan Pangu’nun son kararlı sürümünün yayınlanmasının ardından Mac kullanıcıları sıranın kendilerine gelmesini beklemeye başlamışlardı. Windows sürümünün yayınlanmasının üstünden 2 hafta geçmesinin ardından Mac kullanıcıları için yayınlanan bu sürümde, iOS 8, iOS 8.0.2 ve iOS 8.1 kullanıcılarının cihazlarına jailbreak yapabilecekleri belirtildi.

Daha önceki yazılarımızda, Pangu ile Windows kullanıcılarının nasıl jailbreak yapabileceklerini anlatmıştık. Her ne kadar adımlar Mac ve Windows kullanıcıları için birbirine benzer olsa da sizler için nasıl yapılacağına dair resimli bir anlatım yapacağız.

Öte yandan, şunu eklemek isteriz, geliştiriciler için yayınlanan iOS 8.1.1 sürümü ile birlikte jailbreak yapılamayacağı, açıkların kapatılmış olduğunun görüldüğü belirtildi.

Aşağıda anlatımını yaptığımız jailbreak işlemleri iPhone kullanılarak yapılmış olup iPad ve iPod Touch için de işlemler aynı olduğundan dolayı farklı bir anlatım yapmayacağız. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, bu sürüm ile birlikte Mac kullanarak iOS 8, iOS 8.0.2 ve iOS 8.1 sürümlerine jailbreak yapabilirsiniz.

ÖN NOT: Olası problemlerden kurtulabilmek için cihazınıza daha önceden Wi-Fi veya hücresel bağlantı kullanarak iOS 8.1 kurduysanız, iTunes kullanarak restore (sıfırlama) işlemi yaparak temiz bir kurulum yapmanızı öneriyoruz. Eğer güncelleme işlemini iTunes ile yaptıysanız tekrar kurulum yapmanıza gerek yok. Ayrıca jailbreak yapmadan önce cihazınızın yedeğini aldığınızdan emin olun çünkü olsa yaşanacak bir sıkıntıda cihazınıza eski dosyalarınızı yedekten kurarak verilerinizi kurtarma imkanınız olsun.

ADIM 1: Mac Bilgisayarınız için Pangu 1.0.0 sürümünü buraya tıklayarak indirin.

ADIM 2: İndirdiğiniz DMG formatlı dosyayı çift tıklayarak Pangu uygulamasını masaüstüne kaydedin.

ADIM 3: Pangu8 uygulamasına sağ tıklayın ve Aç diyerek uygulamayı başlatın.

ADIM 4: USB kablonuzu kullanarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. (orijinal kablo kullanmak olası problemlerin önüne geçmenizi sağlar)

ADIM 5: Pangu8 uygulamasındaki tanıtımları göz önünde bulundurarak iPhone’unuzun ekran kilidini açın ve güvenilsin mi sorusuna güven deyin. Pangu uygulaması cihazınızın model ve sürümünü otomatik olarak algılayacaktır.

pangu-mac-1

ADIM 6: Start Jailbreak butonuna tıklayın. Pangu uygulaması aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere üç farklı uyarı verecektir. İngilizce olsa da okuduğunuz ve anladığınızdan emin olun ve iPhoneunuzu uçak moduna alın ve Already Did yazan yere tıklayın.

pangu-mac-3

ADIM 7: Pangu uygulaması jailbreak işlemine devam edecektir ve bu işlem biraz vakit alabilir, biraz sabırlı olmanız gerekiyor. İşlem devam ederken iPhone’umu bul özelliğini kapatmanız isteyecektir, Ayarlar > iCloud yolunu izleyerek iPhone’umu bul özelliğini kapatın.

pangu-mac-4

ADIM 8: İşlemler ilerlerken, Pangu uygulaması Güncellemek için Kaydırın veyahut İngilizce olarak Slide to Upgrade şeklinde cihazınızın ekranında bir uyarı belirecek, parmağınızla ekranı kaydırarark Pangu uygulamasının işleme devam etmesine yardımcı olun.

ADIM 9: Cihazınız işlemler bittikten sonra yeniden başlayacaktır. Cihazınız yeniden başladığında ekranınızda Pangu ve Cydia ikonlarını göreceksiniz.

Tebrikler! Cihazınıza başarıyla jailbreak yapmış oldunuz. Sıradaki işlme Cydia’yı açarak yeni repolar eklemek ve işinize yarayan tweakları eklemek, sitemizi sık sık ziyaret ederek kullanışlı tweakları takip etmek.

Problem yaşarsanız…

Eğer iOS cihazınızdaki Pangu uygulaması kendi kendine kapanırsa veya cihazınızın ekranında boş Pangu ikonu görünürse korkmayın, bilgisayarınızdan Pangu uygulamasını tekrar başlatın ve işlemleri en başından başlayarak tekrarlayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir