Mac Mini ABD’de Üretilecek

Bu ayın başında, Tim Cook, Apple’a CEO olduktan sonra ilk defa televizyonda Rock Center kanalında Brian Williams’ın programına katılmıştı. Konuşma bir çok konu içermiş ve Tim Cook üretim yeri olarak tekrar Amerika’ya döneceklerini açıklamıştı.

mac

İlk spekülasyonlara göre, ücret ve satış hacimlerinden dolayı Apple Mac Pro bilgisayarlarını Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde üretmeye başlayacak. Fakat, Tayvan ile yapılan son röportajda, üretimi Amerika’da yapılacak olan cihazın Mac Pro değil, Mac Mini olduğu söylendi.

DigiTimes’ın haberine göre, Çinli kaynaklardan edinilen bilgide, Apple’ın Mac Mini üretimini Foxconn Elektronik ile birlikte ABD’ye taşıyacağı belirtiliyor. Haberin devamında, Foxconn’un ABD’de hali hazırda 15 operasyon noktasının olduğu, 2013’te üretim kısmında çalışanları da taşıyacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra alınan duyumlara göre Massachusetts Teknik Üniversitesi mühendisleri ile bir çalışma yapıldığı söylentisi de mevcut.

Ekonomist Dan Luria’ya göre, Apple 100 milyon dolar bütçe ayırdığı, 200 kişinin çalışacağı bunun da Mac Mini fiyatlarını büyük oranda etkileyeceği öngörülüyor.

ABD’de işsizlik oranının %8 olması sebebiyle hükümetin Apple gibi büyük şirketlere fabrikalarını ülkeye kurmalarını ve getirmelerini söyledikleri biliniyor.

Bakalım bu atılım fiyatlarda değişikliğe sebep olacak mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir