Macbook Air’de kart okuyucu ve USB yuvası birleşiyor

Apple Macbook’ları çok daha kullanışlı hale getirmeye devam ediyor. Tüm bunları yaparken de özüne, yani hafiflik ve sadelik prensibini korumaya çalışıyor. Macbook Air’lere gelen yeni donanımsal özellikler bizleri memnun edecek.

Kulaklık çıkışı, ekran çıkışı ve şarj çıkışı gibi yerlerdeki değişikliklere şimdi de USB girişinden kart okuma işlevinin yapılabilmesi eklenecek. Bu değişiklik hem sadelik hem de hafiflik ilkesine çok uygun bir gelişme. Her iki işlevi tek bir giriş üzerinden yaprak kasada yerden tasarruf etmiş oluyorlar.

apple-usb-kart-okuyucu.jpg

Bu donanımsal değişiklik henüz uygulamada örneği mevcut değil.  Apple’ın, ABD patent ve marka ofisine yapılan başvuruda iki girişin birleştirilerek tek çıkış olarak kullanılması öngörülüyor. Henüz patenti alınmışken birkaç muhalif görüş de geldi. Bu iki çok kullanılan girişin tek bir yuvada birleştirilmesi, kullanımdan doğacak laçkalaşmayı da beraberinde getireceği endişesi var..

Ancak Apple teknolojisine güveniyor. Bu yuvanın sık kullanılmasından doğacak bozulma ihrimali Apple’ı ürkütmüyor. Cihaz içinde bu iki girişi birbirinden ayıracak olan duvarın çelik malzemeden yapılacağı bilgisi var. Bunun yanısıra bir ara kablonun da bulunacağı ve bu şekilde de kullanılabileceği bildirildi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir