MacBook’unuzun Şarj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

MacBook’lar diğer kişisel bilgisayarlara göre kullanıcılarına sunmuş olduğu harika batarya ömrü ile biliniyorlar. Fakat elbette hiçbir ürünün batarya ömrü ve şarj süresi sabit kalmadığı gibi sizin Macbook’unuzun da sabit kalmayacaktır. Belli bir süre geçtikten sonra ve özellikle MacBook’unuz eskidikçe işlemcinin enerjiye olan ihtiyacı yeni yazlım güncellemeleri ile artacaktır. Şimdiden hem batarya ömrünü uzatmak hem de şarj süresini uzatmak istiyorsanız aşağıdaki faydalı ipuçlarını deneyebilirsiniz.

Ekran Aydınlatmanızı Düşürün

Genellikle ekran aydınlatmasını düşürdüğümüz cihazlarımız bilgisayarlarımız değil mobil cihazlarımızdır. Fakat bir MacBook kullanıcısının da daha uzun süre boyunca bilgisayarını kullanması için bu altın noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Düşük aydınlatma demek daha az aydınlatma gücüne enerji harcanması demek bu da haliyle çok daha uzun bir süre performans almak demek. MacBook’unuzu çok daha uzun süre kullanmak için daima görebileceğiniz kadar düşük aydınlatma seviyesinde kullanmaya çalışın.

Ekranınızın aydınlatmasını düşürmek için klavyeniz üzerinden F1/F2 Fonksiyon tuşlarını da kullanabilirsiniz. Mobil cihazların aksine yine MacBook’da otomatik aydınlatmayı devre dışı bırakmak gerekiyor. Otomatik aydınlatma yerine batarya ile kullanımda kendinizin yeterli dereceyi bulmanız size en iyi performansı sunacaktır.

Batarya Kondisyonunu Kontrol Edin

Eğer batarya sorunları yaşamaya başladıysanız MacBook’unuzun batarya ömrünü denetlemeniz gerekiyor demektir. Eğer batarya ömrünü denetleme işlemi sonrasında “Yakında değiştirilecek.” ibaresini görüyorsanız cihazınızdan aldığınız performansı düşürmemek için yeni bir batarya ile eskisinin değiştirilmesi gerekiyor. Kendiniz de MacBook’un bataryasını değiştirebilirsiniz ancak bu gerçekten büyük bir risk demektir. MacBook’lar diğer kullanıcıların açıp içerisinde modifikasyon ve değişim yapabilecekleri normal bilgisayarlar gibi tasarlanmamıştır. Bu nedenle bir servis aracılığı ile bataryanızı değiştirmek çok daha iyi olacaktır.

Uygulama Başına Harcanan Enerji Oranına Bakın

Hepimiz MacBook’larımız içerisinde farklı uygulamalardan faydalanıyoruz Bu uygulamaların hiç biri aynı seviyede enerji tüketmiyor.  Hangi uygulamanın ne kadar enerji tükettiğini görmek için menü barı içerisinden batarya simgesine tıklayın ve enerji seçeneklerine giriş yapın.  Buradan hangi uygulamaların ne kadar enerji tükettiğini görebilirsiniz. Şöyle ki, mesela Google Chrome orijinal tarayıcı olan Safari’ye göre daha fazla güç harcar. Bu nedenle Safari’yi kullanmanız veya diğer internet tarayıcılarını kullanmanız bataryanızın daha uzun süre size hizmet etmesi anlamına gelir.

Bluetooth’u Kapatın

Cihazımız üzerindeki donanımların hemen hemen tümü enerji kullanır, elbete Bluetooth gibi sinyaller ile çalışan yazılımlar da fazlasıyla enerji tüketimi gerçekleştirirler. Eğer batarya ile kullanacaksanız Bluetooth’u kapatmanız size büyük bir enerji tasarrufu sağlar. Zaten, Bluetooth’u kullanmadığınız zamanlarda aktif olarak çalışmasını sağlamak sadece daha fazla veri tüketmeniz anlamına gelir.

MacBook’a Bağlı Plug’ları çıkartın

Örneğin cihazınıza sürekli olarak bir USB bellek depolamasının aktif olması düzenli aralıklar ile bu donanımın aktif olması için enerji tüketilmesi anlamına gelir. Bilgisayarınız üzerindeki tüm USB’leri çıkartmak, şarjınızın çok daha fazla verimli kulanılmasına ve size yardımcı olmasına neden olacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir