Matematik problemlerini iPhone kameranız ile çözün

matematik-sorusu-iphone-ile-cozmek

Matematik ödevlerini yapmak sanırım öğrencilik hayatı boyunca hiçbir çocuk için kolay ve eğlenceli olmamıştır. Özellikle de çözmediğiniz problemler kağıt üzerinde karşınızda duruyorsa o zaman şartlar sizin için çok daha zor bir hale gelebiliyor. Oturup saatlerce bir problemi çözmeye vakit harcayabiliyoruz. Elbette, bu uygulamayı tanıtmamdaki temel amaç oturup tüm matematik ev ödevlerinizi bir bir uygulama ile çözmeniz değil. Fakat belki de cevabını bir türlü çıkartamadığınız sorular konusunda bu uygulama size fazlasıyla yardımcı olabilir.

Uygulamanın işlevi aslında son derece basit, çözemediğimiz matematiksel işlemlerinizi çözmek için yardımcı olan bu uygulama kamerası ile sizin ona göstermiş olduğunuz matematiksel işlemi tanıyor ve hemen ardından da size çözümünü adım adım veriyor. Tabii, bu da eğitimi destekleyen en önemli noktası çünkü uygulama size direkt sonuç yerine aşama aşama işlemin sonucuna nasıl ulaşacağınızı gösteriyor. Tabii, en nihayetinde bu da bir mobil uygulama ve tüm matematik ödevlerinizde yardımcı olabileceğini iddia edemeyiz. Yine de oldukça etkili bir şekilde yardımcı olacağı kesin.

Ayrıca uygulama son taratmış olduğunuz problemleri hafızasında tutuyor böylece de kolayca son işlemlere tekrardan ulaşabilme şansını size sunuyor. Oldukça pratik öyle değil mi?

iPhone, iPad ve iPod Touch cihazları içerisinde kullanılabilecek olan uygulama ayrıca tamamen ücretsiz. Hemen PhotoMath uygulamasını indirerek matematik işlemlerinin canına okumaya başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir