Microsoft, iOS İçin Outlook Uygulamasını Yayınladı

Microsoft tarafından “yerli” resmi Outlook e-posta uygulaması App Store’da yerini aldı. iPhone için 2013 yılında yayınlanan Outlook uygulamasından çok farklı olan bu sürüm, iPhone, iPod Touch ve iPad için optimize edildi ve Microsoft’un geçtiğimiz yıl 200 milyon dolar ödeyerek satın aldığı popüler e-posta uygulaması Acompli’nin altyapısını kullanarak hazırlandı.

Microsoft-Outlook-1

İçerisinde bulunan takvim, kapsamlı arama özellikleri ve Dropbox’un sahip olduğu Mailbox uygulamasının ara yüzüne benzeyen kaydırma temelli ara yüzünün yanı sıra Dropbox ve Google Drive’ın yanı sıra Microsoft’un sahibi olduğu OneDrive desteği ile Outlook uygulaması çekirdek araçları sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı kapsayacak derecede geliştirilmiş.

E-posta, takvim, kişiler ve eklerin tek bir birleşik spor görünümde olması ve uygulamanın otomatik olarak e-posta hesaplarınızdaki önemli mesajları meydana çıkarması önemli bir özellik.

Aşağıdan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Gördüğünüz üzere, Outlook uygulaması e-postalarınızı zamanlama, kaydırma hareketlerini kullanarak demle, arşivleme ve diğer aksiyonları gerçekleştirme imkânları sunuyor. Takvim özelliği sayesinde takviminizi görüntüleyebilir, müsait zamanları paylaşabilir ve görüşmelerinizi organize edebilirsiniz.

E-postalarınızı yazarken uygulama size diğer mail hesaplarından veya OneDrive, Dropbox veya Google Drive hesabınızdan dosya eklemenizi de mümkün kılıyor.

Microsoft-Outlook-2

Daha önce Acompli uygulamasını kullandıysanız ve kullanmak istiyorsaız App Store’da bundan böyle o uygulamayı bulamayacak, onun yerine Outlook uygulamasını kullanmaya devam edebileceksiniz.

Uygulama hakkında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  • Gelen kutunuzu yönetin.
    • Outlook uygulaması postalarınızı özelliklerine göre otomatik olarak sıralar ve en önemli postalarınızı ön plana çıkarır. Daha az öneme sahip postaları ise “Diğer” kutunuzdan görebilirsiniz.
    • Mesajlarınızı kaydırma hareketi kullanarak silebilir, arşivleyebilir veya zamanlayabilirsiniz.
    • Daha sonra okumak için zamanladığınız mesajlar ilerleyen zamanlarda gelen kutunuzda tekrar görünecektir.
  • Uygulama İçerisindeki Dâhili Takvim
    • E-posta ve takvim uygulamaları arasında geçiş yapıp durmak tarih oldu. Outlook uygulaması içerisinde bulunan takvim size hatırlatmalarda bulunarak oldukça yardımcı olacak.
    • Müsait olduğunuz zamanları bulun ve mail yoluyla paylaşın veyahut bir buluşma organize edin.
  • Dosya Eklemek Artık Çok Kolay
    • Herhangi bir e-postadaki eki kolay bir şekilde görüntüleyin veya OneDrive, Dropbox ya da Dropbox uygulamasından ve diğer hesaplardan kolayca postalarınıza eklerinizi ekleyin.
    • Büyük dosyaları telefonunuza kaydetmemiş bile olsanız kolayca iletin.
  • Aradığınızı Kolayca Bulun
    • Gelen kutunuzu filtreleyin ve sadece okunmamış mesajları, bayrak eklediklerinizi veya içerisinde ek olan postaları görüntüleyin.
    • Doğru mesajları, kişileri veya dosyaları birkaç harf kodlayarak kolayca bulun.
    • Outlook uygulaması en çok iletişime geçtiğiniz kişileri gösterir ve alakalı mesajları, buluşmaları ve dosyaları kolayca bulmanıza yardımcı olur.

22.5 megabayt boyutundaki uygulamayı indirebilmek için iPhone, iPod Touch veya iPad cihazınızda iOS 8.0 ve üstü sürümün kurulu olması gerekiyor. Ön izleme sürümü Android tablet ve telefonlar için Google Play Store’da yer almakta.

Microsoft Outlook uygulaması App Store’da ücretsiz olarak indirilebilir durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir