Mobil Dünya Kongresi

Mobil Dünya Kongresi; Berselona da her yıl gerçekleşen Mobil Dünya Kongresinde yine, yeni nesil mobil teknolojiler görücüye sunuldu. Çift ekranlı telefonlardan, cep telefonları ile kontrol edilebilen arabalara, suya dayanıklı tabletlerden 7 inçlik telefonlara kadar bir çok yeniliğe sahne oldu. Önümüzdeki günlerde gerçekleşen fuarda olanları kısaca özetleyeceğiz.

mobil dünya kongresi barselona

M2M adlı teknoloji sayesinde birbiriyle aynı ağ üzerinde iletişime geçen aygıt türü ve sayısı artacak ve hayatımızı daha da kolaylaştıracak. Renaultun fuarında tanıtılan R-Link uygulaması ile artık telefonlarınızdan bir kumanda gibi kullanıp arabanızı kontrol edebileceksiniz.

Fuardaki teknolojiler arasında en ilgi çekici olanlardan biri ise Nokianun 15 Euroluk telefonu oldu. Nokia CEO su Stephan Elop dünyada 3 milyar kişinin cep telefonuna erişemediğini söyleyerek Nokia 105 adlı çıkacak yeni telefonu 15 Euroya satılmasını planladıklarını duyurdu.

NEC tarafından geliştirilen çift ekranlı katlanabilir telefonun büyüklüğü ilgi çekiyor. 4.3 inçlik 2 ekrandan oluşan bu telefon 1 GB belleği ve Android işletim sistemine sahip.

Fuarda pek çok yeni teknoloji ve uygulamanın tanıtıldığı fuarı Barselonaya gitme imkanınız varsa hayran kalarak gezeceğinize eminim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir