Mobil Oyun ve Uygulamalar hakkında daha işe yarar detaylara ne dersiniz?

Mobil oyun ve uygulamalar birçok websitesi tarafında zaten inceleniyor. Biz dahi bir oyun ve uygulama hakkında önceden bilgi sahibi olabilmek adına arama tarama ile birşeyler bulumaya çalışıyoruz. Bu konuda da aslına bakarsanız olabildiğince fazla seçenek de mevcut. Ancak birçoğunun temelde aynı olduğunu farketmek çok da uzmanlık gerektirmiyor.

Ama üzülmeye gerek yok. Bu konuda, daha özgün çalışan projecikler de mevcut. Mesela tr.fobito.com gerçekten bu kategoride yer alan gayet hoş bir site. Hoşluğu hem tasarımının sade ve işlevselliğinde hem de aradığınız birçok işe yarar detaya kolayca ulaşabilmenizde gizli.

Bu siteyi aslında ben keşfetmedim. Siteden Murat Baysal‘la tanıştık ve bize projelerinden bahsetti. İlk etapta açıkcası sıradan oyun/uygulama inceleme bloglarından olduğunu düşünsemde, gördüm ki gerçek bir emek var. Özgün olabilmek adına biraz kafa kaşınmış doğrusu.

fobito-com

Öncelikle oyun ve uygulama hakkında en temel bilgiler bir köşeye konmuş. Bunlar; uygulamanın platformu(android, iOS vs), boyutu, grafiksel ve oynanabilirlik gibi kriterler açısından puanlama felan. Bu saydıklarımı birçok websitesinde bulabilirsiniz. Hemen bir diğer köşede oyun veya uygulamanın artılarını görebiliyorsunuz. Ki bu gerçekten ilk bakışta işinizi kolaylaştıracak bilgilerden oluşuyor.

Ama sitenin en can alıcı kısmı ise oyun ve uygulamalar hakkında en çok sorulabilecek veya merak edilebilecekler bulunuyor. Örnek verecek olursak Asphalt 8 oyununun ele alalım. Bu oyun hakkında şaşırtıcı detayları oyunun sayfasında bulabiliyorsunuz. Bunlar neler olabilir? diyeceksiniz. Hemen birkaç başlığı yazayım: nasıl araba alınır, nasıl takla atılır, nasıl seviye atlanır, drift nasıl yapılır… gibi basit görünsede aslında en çok işimize yarayacak kısımlar incelenmiş. Hatta bu incelemelerden bazıları videolarla da desteklenmiş.

fobito-com-detay

Siteyi ben çok beğendim. Sizlerinde seveceğinizi ve eminim arada bir de olsa göz atabileceğinizi düşünüyorum. Özellikle de en çok kullanıdğınız uygulama ve oyunlar hakkında 😉 Merak edip göz atmak isteyeneler buradan buyursunlar. Henüz beta aşamasında olması da bize daha bitmedi demek istiyor. Yani yeni özellikler ve işlevsellikle çok daha iyi bir noktaya gelmek istiyoruz buna hazır olun diye göz kırpıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir