Mountain Lion ile iWork Uygulamalarında Çalışma Keyfi

Apple‘ın Mountain Lion 10.8‘i için söylenecek o kadar çok şey var ki hepsini tek bir başlık altında ayrıntıları ile toplamak mümkün değil. Bu sebeple farklı özelliklerini farklı konularla ele almak çok daha doğru olduğu düşüncesi ile Mountain Lion‘un iWork uygulamalarına katkısına değinmek istiyoruz. Apple’ın popüler uygulamalarından Keynote, Pages ve Number‘ı barındıran iWork Mountain Lion ile tekrar hayat buluyor diyebiliriz. iWork’ün 9.2 güncelleme sürümü ile beraber oluşturulan dökümanların iCloud üzerinde tutularak her yerden erişimini sağlayan özelliğinin eklenmesi ile kullanıcı açısından son derece önemli bir gelişme. Hazır iWork demişken retina görüntü desteğinin gelmiş olduğunu da bir kez daha belirtmekte fayda var. Bu sürümde bir değişiklikte Dikte’nin iWork’e katılması oldu, ama hemen belirtelim bu özelliğin şu anda Türkçe desteği bulunmuyor.

Mountain Lion ile iWork Uygulamaları iCloud'a Kavuştu

iCloud entegresi ile artık farklı cihazlardan özellikle de iOS cihazlarından Mac’te hazırlanan dökümanlar eş zamanlı olarak erişilebilir olması çok büyük bir kolaylık arzediyor. iWork uygulamaları ile bir döküman hazırlamak istediğinizde iCloud ve On My Mac seçeneklerinden herhangi bir tanesini seçmenizi isteyerek çalışmanızı bilgisayara yahut uzak sunucuya kaydetmek için size soruyor.

Mountain Lion ile iWork Uygulamaları iCloud'a Kavuştu

iCloud sekmesine tıkladığınızda hazırlanacak olan belge bulut sunucu üzerinde tüm cihazlardan erişilebilir olarak yerini alıyor. iCloud kullanımını da büyük ölçüde arttıracak olan bu gelişme ile beraber Apple ek iCloud alanı satışının da aynı ölçü de arttırmayı hesaplıyor olsa gerek.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir