Mountain Lion Twitter Entegresi ve Safari’den Paylaşım

Sosyal ağların gücü günümüzde yadsınamayacak dereceye gelince mobil ve sabit işletim sistemleri entegresi de neredeyse kaçınılmaz hale geldi. Sevdiğiniz ve gezmekte olduğunuz web sayfalarını Safari 6 ile görüntülerken yeni eklenen paylaşım butonları ile sosyal ağlarda da paylaşabilirsiniz. Bunun ilk adımı olarak Mountain Lion Twitter entegresi ile beraber Safari 6’da yerini alan Twitter paylaşım butonu bir adım olarak görülebilir. Mountain Lion’da tıpkı yeni bir eposta hesabı oluşturur gibi Mail, Kişiler ve Takvimler uygulaması içinden Twitter hesabınızı bağlıyor ve entegresini bu şekilde sağlıyorsunuz. Tabi bu entegrasyondan sonra OS X 10.8 ile gelen Bildirim Merkezi‘nde de yerini alan Twitter uygulaması ile mesaj kontrolü ve yeni tweet atma gibi fonksiyonları da kullanabiliyorsunuz.

Safari 6 - Twitter Paylaşım

Safari 6 ile beraber tanıştığımız bu yeni özelliği bir hayli sevdik, paylaşmak istediğimiz web sayfalarının dahili twitter butonunu kullanmaktan yahut sayfa bağlantısını twitter içine kopyalamaktan çok daha pratik ve kullanım açısından da son derece kullanıcı dostu olsa gerek.

Mountain Lion Twitter ve Bildirim Merkezi

Her şeyden önemlisi Mountain Lion ile sanki bir iOS cihazı kullanıyormuşuz izlenimi veren Bildirim Merkezi en önemli gelişme olarak bizim de en çok sevdiğimiz uygulama diyebiliriz. Twitter entegresi ile beraber bildirim merkezinden Tweet atabilir ve gelen bildirimlerinizi de okuyabilirsiniz.

Bildirim Merkezi

Bu arada Facebook entegresi için kullanıcıların biraz daha beklemeleri gerekeceğini belirtmekte fayda var.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir