Mükemmel iPhone İçin Cydia Tweakları – 1

2007’de ilk çıktığından beri iPhone telefon endüstrisini alt üst etti desek yanılmayız herhalde. Hâtta şöyle desek de olur, iPhone kendi ekosistemini oluşturdu ve farklı bir soluk getirdi teknoloji dünyasına. iPhone’un işletim sistemi olan iOS daha stabil sistemler oluşturabilmek için her sürümde farklı özelliklerle kendine birşeyler kattı.

Creating-the-perfect-iPhone

Her ne kadar böyle söylüyor olsak da, aslında iOS kullanıcılarının beklentilerini karşılamakta biraz yavaş kalıyor desek yanılmayız. Her ne kadar Apple üstün özellikler katmış olsa da iOS 5 ile mükemmele yaklaştı fakaat yine de istenen özellikleri yakalayamadı.

İstenen özellikleri yakalayamamış olsa da, iOS hackerları bu eksikliği gidermek amacıyla olağan güçleriyla çalıştılar ve Jailbreak olayını çıkardılar. Birçok insanın nimetlendiği bu işlem iPhone deneyimini oldukça eğlenceli ve zevkli bir hâle getirdi. iPhone deneyiminin eğlenceli bir hâle gelmiş olması bir çokj kullanıcıyı Jailbreak’a yöneltti, bu da mükemmel iPhone kullanımı deneyimi yaşamamızı sağladı.

Bu adımda, mükemmel iPhone kullanabilmek için tweakları girdi hayatımıza. Biz de mükemmel bir iPhone’a sahip olabilmeniz için gerekli olan Jailbreak tweaklarını sizin için derledik.

Daha önce buradaki ve buradaki konularımıza en iyi Jailbreak tweaklarından bahsetmiştik. Aşağıda anlatımını yapacağımız tweaklar ile iPhone deneyiminizi daha iyi bir hâle getirebilirsiniz.

3G Unrestricor 5:

Mükemmel bir iPhone deneyimi edinebilmek için telefonunuzun her türlü dosyayı indirmeniz veya herhagi bir kısıtlama olmadan data bağlantınızı kullanabilmemiz gerekir. Maalesef ki Apple birçok uygulamayı kullanabilmeniz için sadece Wi-fi bağlantınızın olması şartını koşuyor ve data bağlantınızı kullanamıyorsunuz. Örneğin App Store’da 50 MB üzerindeki dosyaları data bağlantınızı kullanarak indiremiyorsunuz. Fakat eğer 3G Unrestricor tweakını kullanarak bu limitleri aşabilirsiniz.

3G-Unrestrictor-5

3G Unrestricor tweakının esas amacı limitsiz planlar oluşturabilmenizi sağlamak fakat başka önemli özellikleri de mevcut. Mesela Tweetbot twitter zaman tünelinize ulaşmanızı sağlıyor fakat bu özellik sadece Wi-fi üzerinden çalışıyor. 3G Unrestricor ile Twitter zaman tünelinize Wi-fi olmadan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

HD Youtube videolarını izleyebilmek, Facetime ile konuşabilme, iCloud yedeklerini alabilme yetisine sahip olmanızı sağlayan özellikleri ile 3G Unrestricor mükemmel bir eklenti.

Ücreti ise 3.99 dolar olarak sunuluyor.

Action Menu Plus Pack:

iOS 5 ile gelen klavyeden kopyala yapıştır menülerine ulaşma özelliğini daha önceki sürümlerde kullanabiliyorduk. Fakat iOS 5’ten sonra bu uygulamayı birçok kullanıcı kullanmamaya başladı. Fakar Action Menu Plus Pack’ın farklı meziyetleri de mevcut. Örneğin kopyala yapıştır geçmişinize ulaşabildiğiniz eklentide, kısayollar tanımlayarak sık kullandıklarınızı kaydedip kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Action-Menu

Action Menu Plus Pack tweakının ücreti ise 2.99 dolar.

biteSMS

Apple, iOS 1.0 sürümünden beri mesaj uygulamasında hiçbir gelişme kaydetmedi. Fakat iPhone kullanıcıları için mesajlaşmak için birçok imkânlar mevcut. İyi haber şu ki, Jailbreak yapmak iOS ile mesajlaşmak için farklı özellikler getiriyor. Öte yandan biteSMS adındaki uygulama, iOS kullanıcılarının neden Jailbreak yapmalıyım sorularına cevap olarak gösterilebilir.

biteSMS

biteSMS mesaj listenize fotoğraf ekleyebilmenizi sağlarken ana ekrana gitmeden mesajlara cevap verme imkânı sunuyor. Hâtta bildirim merkezinden mesaj bile yazabiliyor, daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Kısaca, biteSMS iPhone üzerinden mesajlaşmanın en kolay ve en eğlenceli yolu olarak tanımlanabilir.

CallBar

Mesaj uygulaması gibi, iPhone’unarama uygulaması da herhangi bir gelişme gösteremedi. Bu yüzden geliştiriciler biteSMS gibi bir eklenti de arama fonksiyonu geliştirdiler: CallBar.  CallBar basit bir ifadeyle telefonla arama kabiliyetinizi arttırıyor. Yeni başlayanlar için CallBar heryerden ulaşılabilir bir eklenti.  Öyleki, ana ekrana gitmeden arama yapmanız mümkün.

CallBar

CallBar’ın bir diğer önemli özelliği ise, telefonunuzla herhangi bir çalışma yaparken (uygulam, oyun vs içindeyken) çalıştığınız uygulamanın kapanmıyor olması. Üst taraftan bir bildirim geliyor ve çalışmanız bölünmüyor.

Callbar tweakının fiyatı ise 3.99 dolar.

CleverPin

Bütün verilerimizi telefonumuzda tuttuğumuzu düşündüğümüzde, şifre güvenliği zahmetli ve bir o kadar da gerekli bir husus olduğu gerçeği gün yüzüne çıkıyor. Telefonunuza şifre koymanızı sağlayan CleverPin ile şifre koyduğunuzda şifreyi girmeden cihazınıza ulaşımı kısıtlıyorsunuz ve verilerinizi kurtarıyorsunuz. Güvendiğiniz bir ağa bağlandığınızda cihazınızdaki şifrenin otomatik olarak da kaldırılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ağdan çıktığınızda şifre otomatik olarak devreye giriyor.

CleverPin

Bunun yanı sıra, cihazınız sarj olurke, uçak moduna aldığınızda, müzik dinlerken vs şifreyi opsiyonel olarak kaldırabiliyorsunuz. iPhone’unuzu akıllı olarak kullanmanıza imkân tanıyan bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Eklentinin fiyatı ise 1.99 dolar.

iFile

Kısaca, iFile her telefonda bulunması gereken bir Jailbreak eklentisi. Fakat mükemmel bir iPhone sahibi olmak için gerekli mi? Bir deyişle evet. Çünkü iFile ile telefonunuzu bir bilgisayar gibi kullanabiliyorsunuz. Öyle ki, dosya indirebilir, dosyaları şifreleyebilir, zipten dosyaları çıkarabilir, iPhoneunuzda bulunan tüm dosyalara ulaşabilirsiniz, hatta bluetooth ve wi-fi üzerinden paylaşabilirsiniz, kopyala yapıştır yaparak dosya oluşturabilir, özelliklerini görebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

iFile

IntelliScreenX

En önemli Jailbreak uygulamalarından bir tanesi IntelliscreenX diyebiliriz. iPhone deneyiminizi geliştirebilmek için kullanmanız gereken uygulamalardan bir tanesi diyebiliriz bu eklenti için. biteSMS ile entegre oluyor olması da ayrı bir avantaj. Hatta, Twitter beslemeleri, Email ve RSS ile de netegre olabiliyor. Mükemmel değil fakat en iyi çözüm olarak sunulabilir.

IntelliScreenX

Ücreti ise 9.99 dolar olup ücretiz deneme imkânınız bulunuyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir