Music Center İle Müzik Kütüphanenizi Bildirim Merkezinde Görün

Music-Center

Daha önce hiç cihazında bulunan bütün şarkıları bildirim merkezinde görmek istemiş miydiniz? Eğer görmek istiyorsanız sizi App Store’a alalım çünkü bunu sağlayacak uygulama olan Music Center oradaki yerini aldı. Jailbreak geliştiricilerinden olan Akhil Tolani tarafından geliştirilen Music Center uygulaması bildirim merkezi uzantılarının en iyilerinden.

Uygulamayı kurup eklentileri bildirim merkezine ekledikten sonra, Music Center uygulamasını açarak ayarlarını özelleştirebilirsiniz. Pek fazla kullanıcıya bırakılmış ayar bulunmasa da, bildirim merkezinde şarkılarınızı liste halinde mi yoksa albüm kapaklarını mı görmek istediğinizi seçebiliyorsunuz. İki görüntü örneği de yukarıdaki ekran görüntüsünde görülmekte. Sol tarafta liste görünümü, sağda da albüm kapağı görünümü mevcut.

Müzik kütüphanenizde gezinmek için basit bir şekilde yukarı ve aşağı oklarını kullanmanız yeterli.  iOS kullanıcılarının alışık olduğu kaydırma hareketi bu menüde geçerli değil, bu yüzden okları kullanmak gerekiyor. Bunun sebebi geliştiricinin uygulamayı bu şekilde tasarlamış olması değil, iOS işletim sisteminin sınırlamalarından kaynaklı bir durum.

Şarkı listesi alfabetik bir sıraya göre dizilmiş ve bu sıralamayı değiştirmenin herhangi bir yolu bulunmamakta. Dinlemek istediğiniz şarkıyı bulduğunuzda tek yapmanız gereken o şarkıyı bulup üstüne dokunmak suretiyle başlatmak.

Bu uzantının konsepti ciddi manada güzel olmuş ve kullanıcılar tarafından beğenilmekte ve kullanılabilitesi çok yüksek. Eğer iOS cihazınızda çok sayıda şarkı mevcutsa bu eklentiyi kullanmak Müzik uygulamasına göre biraz daha zor oluyor fakat daha düşük sayıda şarkısı bulunan kullanıcılar için ideal bir eklenti olacaktır.

Music Center uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta. Eklenti ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak bizlere sorabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir