Musubi İle iOS 9 Cihazlarınıza Android Tarzı Ekran Kilidine Sahip Olun

iOS cihazlarda yıllardır değişmeyen ve sonsuza kadar bu şekilde gidecekmiş gibi görünen numerik şifre ekranı bulunurken öte yandan Android gibi diğer işletim sistemlerinde elle çizim yapmayı sağlayan bir kilit ekranı mevcut.

Her ne kadar birçok iOS kullanıcısı şifre girmeyle uğraşmak yerine parmak izi kullanıyor olsa da, bundan sonra iOS kullanıcıları c0ldra1n tarafından Android cihazlardan ilham alınarak geliştirilen yepyeni bir jailbreak tweaki olan Musubi ile çizim yaparak ekran kilidini açma şerefine nail olacaklar.

Biz bu yazımızı yazarken maalesef bu tweakin iOS 10 sürümü henüz geliştirilmedi ve sadece iOS 9 cihazlarda çalışıyor. Henüz diyoruz keza ilerleyen günler ne getirir bilemiyoruz. iOS 9 jailbreakini koruyan e Yalu aracını kullanarak iOS 10 için jailbreak yapmayan kullanıcılar için sevindirici bir haber diyebiliriz bunun için.

Yazı başlığındaki görselde de görebileceğiniz gibi dokuz adet noktadan oluşan bir şema kilit ekranınıza geliyor ve bu noktaları kullanarak aynı Android işletim sisteminde olduğu gibi dilediğiniz gibi çizimler oluşturabiliyorsunuz. Parmağıınızı bir noktadan diğer noktaya kaldırmadan kaydırmak suretiyle çizeceğiniz şekiller sizin şifreniz olacak.

Daha önceki iOS sürümlerinde bu tarz jailbreak tweakleri mevcut idi. Bundan dolayı kullananlar nasıl olduğunu bilirler. En azından Android cihazlarda görenler olmuştur diye tahmin ediyoruz bundan dolayı eklentinin nasıl kullanılacağına dair detaylara girmeyeceğiz.

Musubi tweakini cihazınıza kurduğunuzda aşağıdaki gibi bir ayar paneliyle karşılaşacaksınız:

Bu menüde;

  • Tweaki aktif veya pasif hale getirebilirsiniz
  • Dilediğiniz şifre kombinasyonunu oluşturabilirsiniz.
  • Ekranda yer alacak olan noktaların rengini kendi zevkinize göre seçebilirsiniz.
  • Noktalara dokunduğunuzda dokunulan noktanın hangi rengi alacağını belirleyebilirsiniz.
  • Yanlış bir çizim yapıldığında çizimin alacağı rengi belirleyebilirsiniz.

Bu renkleri kendinize göre düzenleyebiliyor olmanız bu tweakin her kullanıcıda farklı görünmesi ve zevkinize göre dilediğiniz bir ekran görünümüne sahip olması anlamına geliyor. Eğer iyi bir temacıysanız mükemmel kombinasyonlar çıkarmanız içten bile olmayacaktır.

Estetik açıdan görünümünün yanı sıra mükemmel bir kullanı deneyimi sağlayan Musubi ile daha önce Android cihaz kullandıysanız o cihazlarda yaşadığınız deneyimin kat kat fazlasını yaşayacak ve oldukça eğleneceksiniz.

Eğer Musubi tweakini beğendiyseniz jailbreak yapılmış iOS 9 cihazınızdan Cydia’ya giderek BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Tekrar hatırlatmakta fayda var, Musubi şimdilik iOs 10 cihazlarda kullanılamıyor.

Bu eklentinin iOS 10 için güncellenmesini ister misiniz? Yorumlarınızı eksik etmeyin..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir