MYO ile herşeyi kontrol edin!

Kolunuza taktığınız bir aletle bilgisayarınızı ve cep telefonunuzu kontrol edebileceğinizi söylesek ne düşünürdünüz? Kulağa çılgınca geldiğini biliyoruz. Ancak MYO adındaki giyilebilen hareket kontrolü cihazı, multiplatform cihazlarda kolunuzu sallayarak işlem yapabilmenizi sağlıyor. Videoyu izlemeniz MYO hakkında daha detaylı fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.

Mac, Windows, iOS ve Android işletim sistemlerini destekleyen MYO; Thalmic Labs tarafından geliştirilmiş. Kolunuza taktığınız bileklik şeklindeki bu alet, kaslarınızın elektriksel hareketlerini takip ederek yönetmek istediğiniz bilgisayar aktarıyor. Parmağınızı şıklattığınız zaman müziği durdurabiliyor, kolunuzu salladıkça sayfa değiştirebiliyorsunuz mesela. Ancak yapabilecekleriniz bunun gibi sıradan işlemlerle kısıtlı değil. Video düzenleme, müzik oluşturma, oyun oynama, internette gezinme gibi akla gelebilecek hemen her işlem MYO ile yapılabilir durumda.

getmyo

Bluetooth 4.0 teknolojisini kullanarak karşı cihaza bağlanan MYO, kamera sensörlü algılayıcılara nazaran çok daha etkili ve hızlı çalışıyor. Kol kaslarını takip ederek hareketlerinizi neredeyse önceden tahmin edecek kadar güzel sonuçlar verebiliyor.

Şimdiden ön sipariş almaya başlayan şirket, 2013 yılı içerisinde ilk ürünü müşteriye teslim etmeyi amaçlıyor. Kullanıcıların aklında oluşması muhtemel soruları FAQ bölümünde cevaplayan firma, geliştiriciler için de bir API kaynağı oluşturmaya çalışıyor.

MYO’yu tanıttık ancak, fiyatından hiç bahsetmedik. Siyah ve Beyaz şeklinde iki farklı renk seçeneği olan MYO, 149 $ gibi cazip bir fiyatla müşteriyle buluşuyor. Türkiye’ye ise 10 $‘lık bir kargo ücretiyle şu sayfadan sipariş edilebilir. Steve Wozniak‘ın “Very cool and impressive. I hope this finds its way into our future soon.” diyerek övdüğü MYO; yakın tarihte hayatımızda daha fazla yer kaplamaya ve yaygınlaşmaya başlayacak gibi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir