MySQL Upload Limiti

Genellikle uzak sunucu üzerinde bir shared hosting sahibiyseniz müdahale edemeyeceğiniz bir durum olsa da yine de sunucu yöneticinizden rica edip bu limiti belki yükseltme şansınız olabilir, şans diyorum çünkü bunu ancak arkadaşınız veya çok samimi olduğunuz birisiyse yapacaktır ya asıl konumuzda bu değil zaten (bazı sunucular kendi php.ini dosyanızı oluşturmaya izin verirler böyle de çözülebilir + .htaccess dosyasıyla da)

Şimdi siz yerelde kullanacağınız bir sunucu (wamp, xammp, easyphp vb…) indirdiniz ve kurunuz, çalıştı her şey normal içine sciptinizin ana dosyalarını kurdunuz ama veritabanıyla yerelde bile başınız dertte, çünkü veritabanı yedeğini import edeceğiniz düğmenin hemen yanında maksimum içe aktarım limiti dosyanızdan küçük eee… yerelde de mi rahat olamayacağız dediniz ama yanıldınız tabi olacaksınız. Bunun için yapmanız gereken yol çok basit. Hemen sunucu dosyalarındaki “php” klasörüne ulaşıyor ve içindeki “php.ini” dosyasını bulup içinde şu satırı arıyorsunuz.

upload_max_filesize = 2M

“2M” miktarı sizin ayar dosyanızda farklı olabilir bu satırı arayıp bulamazsanız “=” işaretinden sonrakileri silip öyle arayabilirsiniz. Tamam siz buldunuz, o zaman buraya mesela “10M” yazdığınızda artık sql içe aktarım dosyanızın maksimum büyülüğünü “1mb (megabyte) olarak ayarlamış olacaksınız. Gördüğünüz gibi basitmiş değil mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir