Netflix’te Para Tasarrufu Yapmanın 5 Yolu

Netflix birçok uydu yayın aboneliğinden daha faydalı olabilir, ancak biraz pahalı olduğundan emin olabiliriz. Bir yıllık Netflix’in “Temel” planı 216 Türk Lirası; bir yıllık “Özel” Netflix’in maliyeti 504 Türk Lirası. Neyse ki, birkaç basit numara ile üyelik maliyetlerini düşürebilirsiniz.

Hesabı Ailenizle veya Arkadaşlarınızla Paylaşın

Netflix, hesabınızı paylaşmanızı umursamıyor. Aslında şirketin CEO’su, tüm hesap paylaşım şekillerinin kabul edildiğini açıkça belirtti (bir hesabı uluslararası olarak bile paylaşabilirsiniz). Ve bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz, neredeyse bedava Netflix!

Bir Netflix hesabını bir arkadaşınızdan veya aile üyesinden ücretsiz isteyebilirsiniz. Olmazsa, bir hesabın maliyetini birkaç arkadaş arasında bölerek uygun bir uzlaşma sağlayabilirsiniz.

Bir hesabı arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız, muhtemelen ayda 29,99 TL’lik “Standart” planla veya ayda 41,99 TL’lik “Özel” planla üyelik oluşturmanız gerek. Netflix’in “Temel” planı, bir seferde yalnızca bir cihazda akışa izin verirken, “Standart” plan iki ekrana, “Özel” plan ise dört ekrana izin veriyor. “Özel” planını dört arkadaş veya aile üyesi arasında bölmeyi başarırsanız, Netflix için ayda sadece 10,49 TL ödeyeceksiniz. Bu, yılda yaklaşık 370 TL (veya daha fazla) tasarruf sağlar.

İşte bir bonus: Özel plan dört şekilde bölünmüşse, herkes 4K’da Netflix’e sahip olacak! Standart plan ile her iki kişi de sadece HD yayın elde eder. Ve Temel planla, sadece bir kişi SD alır, bunu 2019’da kim ister ki?

Aboneliğinizi Duraklatın

Netflix, kullanışlı bir “duraklatma” özelliğine sahiptir. Temel olarak, Netflix aboneliğinizi tamamen iptal etmeden bir süre hizmetinizi (ve aylık ücretlerinizi) durdurabilirsiniz. Açıkçası, bu kullanışlı bir para tasarrufu özelliğidir. Ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde, aynı yararları, kullanmadığınız zamanlarda hesabınızı iptal ederek elde edebilirsiniz.

Elbette bir zorluk gibi gelebilir, ama gerçekten değil. Netflix, kullanıcıların geri gelmesini istiyor, bu nedenle kaydolma işlemini olabildiğince hızlı ve kolay hale getiriyor. Bir Facebook hesabını yeniden başlatmak gibi; e-posta adresinizi ve şifrenizi girdiğinizde Netflix aboneliğinizi yeniden başlatmak isteyip istemediğinizi soracaktır. Kart bilgilerinizi bile hatırlayacaktır, bu yüzden tekrar yazmanıza gerek kalmaz.

Bu para tasarrufu hilesinin yalnızca Netflix olmadan bir ay (veya daha fazla) kullanırsanız kullanışlıdır. Ayrıca hesabınız, iptal ettiğiniz gün değil, son ödemenizden bir ay sonra kapanır. Zaten ödediğiniz bir ayın ortasında iptal ederseniz, ödediğiniz Netflix’in son birkaç haftasının tadını çıkarmaya çalışın.

Yayın Abonelikleri Arasında Geçiş Yapın

Çok fazla sayıda yayın aboneliğine kaydolduysanız, abonelikleriniz arasında geçiş yaparak maliyetleri (dizi ve filmleri kaçırmadan) düşürebilirsiniz. Bu biraz alışılmadık bir şey ama bu şekilde düşünün – hem Netflix hem de BluTV gibi aboneliklere aynı anda ödeme yapmak yerine, hizmetler arasında stratejik olarak geçiş yaparak tasarruf sağlayabilirsiniz.

Ürün rotasyonu gibi düşünün. Çiftçiler mahsul rotasyonu uygularken, her mevsim için farklı bir mahsul üzerinde yoğunlaşarak tarlalarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar (aynı zamanda toprak için de iyi, ama bu bizim benzetmemize uymuyor). Benzer şekilde, Digitürk Mayıs ayında Game of Thrones 8. Sezon’un hepsine sahipti ve Netflix Temmuz ayında Stranger Things’in yeni sezonuna sahip olacak.

Yine, yayın hizmetlerinin iptal ettiğiniz günün değil, son ödemenizden bir ay sonra sona ereceğini unutmayın. Aboneliklerde geçiş yaparken, bu sizin lehinize çalışabilir. Netflix hesabınızı iptal etmek için (veya tamamen iptal etmeyi unutmak) ayın son gününe kadar beklemek yerine, kayıt olur olmaz iptal edebilirsiniz. Bu, yalnızca bir aylığına taahhüt ettiğiniz anlamına gelir.

Sadece Bir veya İki Ay Boyunca 1080p’ye Düşürün

4K’yı seviyoruz. Harika, ve daha fazla akış hizmetinin yüksek çözünürlüklü video için taahhütte bulunmasını dileriz. Ancak günün sonunda, “Özel” 4K Netflix hesabınız çok az bir para israfı olabilir (elbette arkadaşlarınızla paylaşmıyorsanız).

İlk önce Netflix’i 4K TV’de veya monitörde izleyip izlemediğinizi kendinize sorun. Değilse, 4K planına ihtiyacınız yoktur. Şimdi internet hızınızı kontrol edin. Netflix, içerik akışı için en az 25 mbps indirme hızı gerektiriyor ve hatta TV’niz veya bilgisayarınız bir kablosuz (kablolu ethernet yerine) bağlantısındaysa, servis size 1080p’de akış yapabilir.

Mükemmel bir internet bağlantınız ve 4K TV veya monitörünüz varsa, gerçekten endişelenmeniz gereken tek bir şey var. Netflix’in gösterilerinden yalnızca bir kısmı 4K’da yayın yapıyor. HDReport, Netflix’te bulunan 4K şovlarının ve filmlerinin kullanışlı bir listesine sahip ve en sevdiğiniz dizilerin o listede olmaması ihtimali bulunuyor. Kendinizi Netflix Originals’e taktığınızı tespit ederseniz (ki bu 4K’dadır, endişelenmeyin), o zaman en sevdiğiniz diziler sezonda olmadığında hizmetinizi “Temel” veya “Standart” planlarına düşürebilirsiniz.

Ucuz Netflix Hediye Kartları Satın Alın

Bir yıllık Netflix aboneliğine birkaç TL tasarruf etmek istiyorsanız, indirimli Netflix hediye kartlarına göz atın. Bu eski bir özellik ve eskisi kadar iyi çalışmıyor. Yüksek oranda indirimli Netflix hediye kartlarını bulmak oldukça zor ve iTunes gibi 3. parti kaynaklardan Netflix’e abone olamazsınız.

Bunun yerine, bazı web sitelerinde ikinci el Netflix hediye kartları satın alabilirsiniz. Sadece şunu bilin ki, bunu yaparken sadece birkaç TL kazanacaksınız. Ayrıca, bu küçük tasarruflar için olası bir güçlüğü kabul ediyorsunuz: üçüncü taraf hediye kartınız sorunlu olabilir ve hediye kartı sitesinin müşteri hizmetleri ile ilgilenmeniz gerekebilir.

Öte yandan, bazı mağazaların zaman zaman Netflix, iTunes gibi yayın hizmetlerinin hediye kartlarında kampanyalı satışları olabiliyor. Onları bir mağazada satışta görürseniz, satın almak size biraz tasarruf sağlayabilir.

Netflix’e hediye kartı uyguladığınızda, tüm bakiyenizi bir kerede yiyor ve hediye kartının karşılığını alabildiğiniz aylar boyunca sıkışıp kalıyorsunuz. Böylece, 125 TL’lik bir kart size yaklaşık üç ay Netflix kazandırır ve bu üç ayın ortasında iptal edemezsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir