Nokia’da Şok Ayrılık

Cep telefonları ilk çıktığında hemen herkesin elinde Nokia modellerini görmek mümkündü. Hatta Nokia’dan başka cep telefonu kullanılmaz gibi bir görüş bile ortaya çıkmıştı. Cep telefonlarının atası olarak görülüyordu.

Akıllı telefonların çıkmasıyla, iOS ve Android gibi işletim sistemleriyle baş edemeyen Nokia, isyan ve iflas bayrağını çekmiş, büyük kan kaybı yaşamış, fabrikalarını dahi kapatmak zorunda kalmıştı.

Lumia 920 ile pazarda kendine tekrar yer edinmek isteyen Finlandiya firması Nokia’da bir şok da kamera gurusu olarak bilinen fotoğraf bölüm müdürü Damian Dinning’in istifasıyla yaşandı.

3310 yapımcısından yapılan açıklamada, şirketin önemli pozisyonlarının Finlandiya’ya kaydırıldığı, Dinnig’in de kişisel sebepler dolayısıyla şirketten ayrılmak durumunda kaldığı, 30 Kasım 2012 tarihinden itibaren görevinden ayrılacağı bilgisine yer verildi.

Tahminlerin çok üstünde bir satış rakamı yakalayarak 2,5 milyon satış gerçekleştiren Windows Phone 8 işletim sistemine sahip olan Lumia’da bilindiği üzere 8,7 megapiksel kamera var ve PureView özelliğine sahip. Bu kameranın arkasındaki beyin olarak bilinen Dinnig’in, 41 mp kameraya sahip olan Nokia 808 PureView’in de altında imzası bulunduğunu göz önünde bulundurunca, iPhone 5 ve GalaxyS3 gibi 8 mp kameraya sahip iki rakip karşısında Nokia’nın ağır bir dezavantaj yaşadığı düşünülüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir