İnceleme: Nokia Lumia 920

Nokia’nın amiral gemisi olarak tanımlanan Lumia 920, raflardaki yerini aldı. Bir zamanlar cep telefonu pazarının tek lideri olan Nokia, iOS ve Android’e karşı Symbian işletim sistemiyle çok fazla direnemedi.

nokia lumia 920

Windows Phone işletim sistemli ilk telefonları olan Windows Phone 7.5 Mango işletim sistemine sahip Lumia 800 ve 900 ile pazara tekrar uyum sağlamaya çalışan Nokia, Türkiye pazarına bu modellerle gelmediği için çok fazla kullanıcı Lumia ismini 1649 TL’ye pazara giriş yapan Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia 920 ile duydu.

Lumia 920’nin bazı özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • 4.5 inç ekrana sahip olan Lumia 920’de 768×1280 px ekran çözünürlüğü bulunmakta. Bu özelliğiyle şimdiye kadarki en yüksek çözünürlük Lumia 920’de mevcut. Ekranının büyük olması nedeniyle tek elle kullanmak zor olsa da çok hassas bir dokunmatiği var, Puremotion HD teknolojisi sayesinde eldivenle bile kullanmanız mümkün.
  • Tek tip hafızayla üretilen Lumia’nın 32 GB hafızası var ve hafıza kartı desteklemiyor.
  • Barındırdığı PureView teknolojisi sayesinde 8,7 MP Carl  Zeiss kamerasıyla çok net ve kaliteli full HD fotoğraflar çekmeniz mümkün. Ön kamerası ise 1.3 MP. Nokia’nın kullandığı özel teknoloji olan optik imaj sabitleyici, görüntünün daha berrak olmasını sağlıyor.
  • 1.5 GHZ hızında çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisi  ve 1 GB RAM’i ile hızlı bir telefon deneyimi edinmenizi sağlıyor.
  • Nokia Lumia 920’nin öne çıkan en önemli özelliklerinden bir tanesi kablosuz sarj olması olarak öne çıkıyor. DT-900 veya DT-901 adı verilen cihazlardan birini satın alarak, gerekli bağlantıları yaptıktan sonra cihazınızı kablosuz olarak indüksiyon mantığı ile şarj edebiliyorsunuz. DT-900 modeli 120 lira, DT-901 ise 170 lira fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu. 

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir