Nokia’dan iPad Mini Görünümlü Tablet

nokia n1, nokia n1 tablet

Bundan on yıl öncesinin en iyi telefon üreticisi olan ve hala efsaneleriyle anılan Nokia, geçtiğimiz pazartesi günü elektronik alanına yeniden giriş yaptı. Finlandiyalı mobil dev Nokia N1 adını vermiş olduğu ve iPad Mini klonu görünümlü 7.9 inç 2048×1536 çözünürlüğe sahip ekranı ve alüminyum kasa dizaynıyla yeni tabletini görücüye sundu. Nokia N1, önümüzdeki yılın başında ilk olarak Çin’de iPad Mini fiyatlarını alt edebilmek amacıyla 250 dolar fiyatla satışa sunulacak.

Aslında Nokia N1 modelinin iPad Mini’ye bu kadar benzer olması ürkütücü, keza kulaklık girişi, şarj girişi, hoparlör ve tuş yerleşimi bire bir aynı. Özellikle geçtiğimiz yıl Microsoft ile yaptığı anlaşmanın ardından hızlı bir gelişime geçen Nokia, N1 modelinde yazılım olarak Android tercihinde bulunmuş.

Nokia N1’de, 8 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kameranın yanı sıra 32 GB hafıza mevcut. Öte yandan tablette USB tip-C soket – diğer adıyla ters çevrilebilir USP port mevcut.

nokia n1, nokia n1 tablet

İşin ilginç tarafı, Nokia yeni tabletiyle Apple’ı ağırlık ve kalınlık konusunda da ters düz edecek. Keza Nokia’nın yeni cihazı 318 gram iken iPad Mini 3 331 gram ağırlığında. Ayrıca N1 6.9 mm iken iPad Mini 3 7.5 mm kalınlığında. Öte yandn Nokia N1 modelinde 64 bit 2.4 GHZ Intel Atom quad-core işlemci bulunuyor.

Akıllı cihaz dünyasına yeniden girişi iyi bir haber olsa da, Nokia Microsoft ile yapmış olduğu sözleşme gereği 2016’ya kadar ürünlerini satışa sunamayacak. Nokia tarafından N1’in sadece Çin’de mi yoksa tüm dünyada mı satışa sunulacağı konusunda henüz net bir bilgiye yer verilmedi.

Sizce Nokia yeni Samsung olur mu? Samsung’un tahtına oturabilir mi? Yorum sizin..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir