Olmazsa Olmaz iPhone Uygulamaları “System”

System AppHiç şüphesiz ki herkesin zevki ve keyfi farklıdır, tabiki buna uygun olarak beğenileri de. Ancak şu da var ki genel anlamda bir iPhone cihazında bulunması gereken olmazsa olmaz bir çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaları da herkesin araştırmaya vakti olmuyor, o nedenle rastladığım, kullanıp denediğim uygulama önerilerim ile sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Bugün size önereceğim ilk uygulama ve fonksiyonlarına şöyle bir bakalım.

İlk uygulamamız sizi en çok ilgilendiren, iPhone’ların şarz süresi ve pil ömrü gibi, sistem de en çok kaynak kullananan uygulamaları da takip edebileceğiniz “System” isimli uygulama olacak. System uygulamasını açtığımızda “Memory” sekmesi altında yer alan fonksiyonlar cihazınızın kullandığı anlık hafıza, bu hafızanın o anda kaçta kaçının kullanıldığını etkileşimli bir şekilde görebiliyorsunuz. Bunları ayrı ayrı olarak, fiziksel hafıza, kullanıcıya ait uygulamalar ve kullandığı hafıza miktarı ve son olarak o anda cihazınızın kullanmadığı yani boş olan hafıza miktarını grafiksel ve sayısal anlamda görebiliyorsunuz.

Process” sekmesinde ise o anda arkaplanda çalışmakta olan uygulamalar ile birlikte iOS sisteminin temel sistem dosyalarının detaylarını görebilirsiniz.

Disk” sekmesinde ise, cihazınızın toplam bellek miktarı, ne kadarının kullanıldığı ile ne kadarının boş olduğu gibi bilgileri grafiksel bir şekilde izleyebilirsiniz.

Battery” sekmesi ise bizleri en çok ilgilendiren kısımdır ki bu kısıma ilk defa girdiğinizde size bir uyarı çıkar ve cihazınızın testini bir sonraki şarzda daha iyi yapabilmek için pilinizin %10’un altına indiğinde bu uygulama açıkken şarza bağlamanızı isteyecek. Böylelikle ne kadar zamanda şarz olduğu, hangi uygulamaları ne kadar saat/dakika kullanabileceğinizi, dolduğu zamanda size uyarı vermesi vb. çok detaylı görsel bilgileri bu kısımdan izleyebilirsiniz.

Son olarak da “System” kısmında cihazınızın iMei ve diğer temel bilgilerini görebileceğiniz gibi cihazın işlemcisi, Mhz hızı, network bilgileri gibi cihaz bazlı temel bilgileri görebilirsiniz.

System uygulamasını buradaki iTunes bağlantısından indirip kullanabilirsiniz. iPad sürümü de olan System uygulamasını HD olarak iPad’de çalıştırabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir