OneDrive Sürücünüzü Parmak İzinizle Koruyun

Windows ve Microsoft Office geliştiricileri geçtiğimiz hafta Çarşamba günü OneDrive ile ilgili olarak küçük ancak oldukça önemli bir güncelleme yayınladılar. Bu güncellemenin içeriğinde iPhone ve iPad için bulut depolama istemcisi yer almaktadır. Yenilenen bu uygulama sayesinde iPhone 5siPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları dokunmatik parmak izi doğrulamasını kullanarak uygulamaların içeriğini kilitleyebiliyorlar.

OneDrive

Yeni OneDrive 4.5.1’lik güncellemesi ile 12.7 Megabyte’lık boyutu ile Apple Store’den indirilebilmektedir. Ayrıca iPhone 6 ve iPhone6 Plus için oldukça büyük avantajlar sağlamaktadır. Gelin birlikte dosyalama, klasörleme, hata düzeltme ve stabilitesinin düzeltimesini inceleyelim.

Apple’ın dokunmatik kişi tanıma özelliği ile İOS 8’in üçüncü parti entegrasyonu oldukça önemli bir noktada buluştu. Bu buluşma sayesinde kişiler Apple ürünlerinde bulunan uygulamalara kendi imzaları ile giriş yapabiliyor ve kendilerinden başka 3. Kişilerin giriş yapmasını adeta yasaklıyor. Çünkü her kişi kendi parmak izi ile birlikte uygulamalara erişim sağlıyor.

Ayrıca kazara dosyalarınızın yerini değiştirme hatanızı minimize ediyor. Çünkü artık Pin kodu koyabiliyorsunuz. Bu sizin ekran görüntünüzün üzerinde size ileti olarak görüntüleniyor. Son olarak da OneDrive sizin dosya ve klasörlerinizi sıralamanıza olanak sağlıyor.

Bundan böyle OneDrive ekranınızda bulanık görüntü sergileme sorunu kalmayacak. Çünkü iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekranları için yazılımlar aracılığıyla ayarlamalar yapıldı. Bu sayede daha büyük ekranda oldukça başarılı işler yapılabilir.

OneDrive güncellemesi ile birlikte gelen değişiklikler şu şekilde:

  • Pin kodu uygulaması ve Dokunmatik kişi tanıma özelliği (Dokunmatik özelliği için İOS8 olması gerekiyor).
  • Dosya ve klasör sıralama özelliği.
  • Hata düzeltmeleri ve stabilite geliştirmesi.

OneDrive ile ilişkili diğer uygulamalar olan Pocket ve PDF Expert 5 yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın ekran boyutlarına doğal bir destek sağlıyor.

OneDrive şu an için Apple Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir