Online Oyun’lardaki Yüksek Para Akışının Sebepleri

Günümüzde yüzbinlerce kişi sürekli olarak online oyunları oynuyor. Online oyunların içerisinde de oyun içi ögelerin alım satımı yapılıyor. Durum böyle olunca devasa bir pazar oluşuyor. Durum böyle olunca hem legal hem de illegal binlerce alım satım gerçekleşiyor. Ve oyun şirketleri de bu işlerden oldukça fazla para kazanabiliyor. Bu yazımızda da online oyunlarda yüksek para akışının nasıl oluştuğunu ve neden bu kadar yüksek olduğunu inceleyeceğiz.

online oyunlar para

Online Oyunlar

Ülkemizde bile 30 milyondan fazla bilgisayar oyuncusu bulunuyor. Bazıları düzenli olarak oyunculuk yaparken bazıları sadece vakit geçirmek amacıyla bu oyunlara giriş yapıyor. Buna rağmen sadece ülkemizde bile bilgisayar oyunlarında dönen para ortalama 1 milyar dolar civarında. Bu kadar büyük bir piyasanın nasıl oluştuğu ise çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Bu kadar yüksek seviyelerdeki paralar ise şu şekillerde dönüyor;

  • Birçok online oyun üreticisi, oyun içerisi öge satışı yapıyor. Özellikle savaş oyunlarında silah skini tarzı ürünler satılabiliyor. Bunun yanında bu tür ürünler ikinci el olarak da satılabiliyor. Bunun için oyun üreticiler kendileri içerisinde pazar oluşturabiliyorlar.
  • Günümüzde binlerce oyun üretiliyor ve oyunların büyük bir çoğunluğu ücretli olarak satılıyor. Son zamanlarda çıkan oyunların fiyatlarının da 50-150TL arasında olduğunu düşünürsek, buradan da oldukça büyük bir para akışı olduğunu anlayabiliriz.
  • Özellikle mobil oyunlarda oyun içi para satışı gibi sistemler bulunuyor. Oyun içerisinde bir adım öne geçebilmek için (Pay to Win) oyun içi para satın alınıyor. Bu sayede oyun üreticileri bir oyun üzerinden sürekli olarak gelir elde edebiliyorlar.
  • Oyuncuların hepsi kişisel bir bilgisayara sahip olamayabiliyor. Veya oyun takımları tek bir ortamda oyun oynayabilecek fırsatları bulamıyorlar. Bu sebeple günümüzdeki birçok internet kafe oyun ağırlıklı bir ortam oluşturmak için çabalıyorlar. Durum böyle olunca internet kafelerde bile oyunlar için sınırsız seviyede paralar dönüyor.

Online oyunlarda akıl almayacak seviyelerde paralar dönüyor ve gün geçtikçe bu piyasa daha da büyüyor. Bu piyasadan sizde bir oyuncuysanız payınızı alabilirsiniz. Steam gibi platformlar yardımıyla bu piyasayı daha iyi anlayabilir ve ne miktarda paraların döndüğünü öğrenebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir