Padcast Güncellemesi Çok Farklı

Podcast kelimesi ilk olarak 2004 yılında gazeteci Ben Hammersley’in The Guardian’daki yazısında kullanılmış.  iPod ve yayın anlamına gelen “Broadcast” kelimelerinin birleşiminden oluşan bir kelime.  Wikipedi’ya gore de “Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması.” anlamına geliyor.  Apple, Podcast uygulamasını 1.2 sürümüne güncelleme yaptığını duyurdu. Uygulama da hani nerde ise baştan yaratıldı.

Feed, RSS gibi terimler artık bir çok internet kullanıcısı tarafından biliniyor. Podcastler,  feed yani besleme aracılığıyla internet üzerinden dijital medya ürünlerinin yayınlanması işlevini görüyor. İlk olarak iPod ve iTunes için geliştirilmiş olsa da günümüzde farklı uygulamalar da podcast yayınlarını takip etmemiz için kullanılmakta. Podcastlerin kullanımı artarken Apple iOS 6 ile beraber yanlızca podcastler için bir uygulama sunmuştu. Şimdi ise bu ürünün güncellemesini duyurdu. Yeni Podcast 1.2.

Podcast Güncelleme

Podcast’ler 1.2 güncellemesi ile yeni bir tasarıma kavuşmuş. Tasarımda  göze çarpan “İstasyonlarım” seçeneği sanırım bu değişimin en büyük nedeni. Bu menu ile kullanıcılarına favori podcastlerinden oluşan ve yeni bölümlerle güncellenen özel istasyonlar yaratma imkanı sunulmuş. İstasyonları iCloud’da da saklayabiliyorsunuz. Bu da diğer Apple cihazlarınızda da güncellenen istasyonlara erişim şansı vermekte elbette.

Podcast’ler için güncellemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir