Pangu ve Cydia’dan Haber Var

Her ne kadar iOS 8 için jailbreak kullanıcıların indirimine sunulmuş olsa da, jailbreak yapılmış olan cihazlarda Cydia yüklemek biraz zahmetli ve problemlerin yaşanmasına sebep olan bir konu. Bundan dolayı, iOS 8 Jailbreak ile ilgili çalışmalar devam etmekte ve Cydia içeren bir Pangu uygulaması pek yakında bizlerle olacak.

Bugün, Twitter üzerinden Pangu ekibinin sessizliğini bozduğunu ve Cydia uyumluluğu ile ilgili yeni gelişmeleri içeren bir tweet atıldığını gördük. Yapılması gereken bir sürü geliştirmeler ve güncellemeler var ve her şey bittiğinde ve yeni güncelleme yayaınlandığında biz de elmadoktoru olarak sizlere konuyla ilgili bilgi vereceğiz.


“Saurik ile birlikte Cydia’yı bir an önce stabil hale getirebilmek için en hızlı şekilde çalışıyoruz. Ayrıca Safari ve iMessage problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Lütfen bekleyin..”
Her ne kadar jailbreak yaptıktan sonra Cydia uygulamasını telefonunuza nasıl ekleyebileceğinizi anlatan konuyu sitemizde sizlere anlatmış olsak da, en iyi uyumluluğu elde edebilmek için üzerinde çok fazla çalıştıklarını Pangu ekibi bizlerle paylaştılar. Cydia güncellemesi üzerinde Saurik (Cydia kurucusu) ile birlikte çalışan Pangu ekibi, ciddi bir çalışma içerisindeler ve özellikle Mesajlar ve Safari kullanırken yaşanan problemleri gidermek için yoğun çaba sarf ediyorlar.
Görünen o ki, Pangu ekibi Pangu uygulamasının içerisinde Cydia bulunan yeni sürümünü kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalar yamaktalar. Bundan dolayı hem Pangu ekibi hem de Saurik gecelerini gündüzlerine katmış gibi görünüyorlar. Ayrıca, Mac kullanıcıları için herhangi bir gelişmenin görülmediğini, uygulamanın Mac sürümünün bu açıklar ve eksiklikler tamamlandıktan sonra geleceğini belirtmek isteriz.
Bu sürecin ardından tabi ki akla bazı sorular geliyor. Bu sorulardan ilki şu şekilde:
Sizce acaba Pangu ekibi bu problemleri giderip, daha sonra Cydia’yı uygulama içerisine entegre ettikten sonra yayınlayamaz mıydı?
Bir diğer konu;
Bu sürümü yayınlaya arkadaşlar Çinli ve uygulama da açtığımızda Çince olarak geliyor ve Çinli iPhone kullanıcılarının birçoğunun jailbreak kullanmadığı bilinmekte. Aynı şekilde uygulamanın OS X sürümü de öyle. Dil problemi ve Mac kullanıcılarının problemi çözüldükten sonra bu sürüm yayınlansa daha iyi olmaz mıydı?
Her ne kadar bu sorular aklımıza geliyor olsa da, Pangu ekibine teşekkür etmek boynumuzun borcu. Keza iOS 8.1 kullanıcıları jailbreak güncellemesini daha uzun süreler beklemek zorunda kalabilirlerdi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir