Paypal Türkiye İçin Artık Cazip Değil

Paypal, Türk kullanıcılarının yoğun bir biçimde servislerini kullanması ile beraber geçtiğimiz günlerde bir çok yeniliğe imza atmıştı. Bunların başında hiç şüphesiz Türkçe desteğinin yer alması ve ardından Türkçe destek konusundaki hizmetleri açıkçası bizleri çok mutlu etmişti. Böylelikle online ödemeleri daha rahat yapabiliyor sorunlarımızı da rahatlıkla iletebiliyorduk. Ancak son gelişmeler adeta Türk kullanıcılarını daha doğrusu Türkiyedeki kullanıcıları Paypal artık istemiyor mu? sorusunu da beraberinde getirecek nitelikte gelişti. Bilindiği gibi artık paypal ile sadece yurtiçi ödemelerimizi paypal bakiyesi üzerinden yapabiliyor, yurtdışı alışverişlerde paypal bakiyemizi kullanamıyoruz. Sisteme tanımlanmış olan kredi kartı üzerinden yurtdışı alışverişlerimizi direk olarak kartımız ile yapmak durumunda kalıyoruz.

Paypal

Haliyle bu da “madem kredi kartımız ile paypal üzerinden yapabiliyoruz o halde neden paypal’e ihtiyaç duyalım?” sorusu da öne çıkıyor. Oysa paypal hesabımız içinde bakiyemizi eskisi gibi tüm paypal ile alışveriş yapılabilen sitelerde kullanabiliyorken bugün bu imkan sadece yurtiçi ile kısıtlanmış durumda. Eğer kredi kartı ile bir alışverişi gerçekleştireceksek arada paypal’in olma esprisi ise anlamsız kalıyor. Malum kredi kartı ile direk olarak hemen her siteden online alışveriş yapabiliyoruz, bu da Türkiyedeki kullanıcılar için paypal hesabını gereksiz kılıyor. Oysa Paypal de yaşanan son gelişmeler hayli sevindiriciyken geldiğimiz son noktada tam tersi istikamette bir gelişme kullanıcıları başka arayışlara sokuyor.

5 yıllık bir paypal kullanıcısı olarak paypal hesabımdaki bakiye ile alışveriş imkanını değerlendirmeme rağmen paypal, zaten türkiyede hemen hemen hiç bir alışveriş sitesinin kullanmadığı bu ödeme sistemi ile kullanıcılarını mağdur ediyor. Umarız ilerleyen zamanlarda paypal, düşen Türk kullanıcı prfillerini istatistiklerinde görür de buna bir çözüm getirir aksi halde Türkiyedeki bir çok insan aynı amaç için hizmette olan AlertPay, 2checkout gibi çözümlere kayacaktır. Yoksa kredi kartı ile güvenli bir alışveriş ortamını hemen hemen tüm alışveriş siteleri sunmakla beraber paypal’de kalıp da bu sistem üzerinden alışveriş yapmanın mantığını sizin kişisel düşüncenize bırakıyoruz.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir