Profesyonel Joomla Desteği

Joomla! her geçen gün içinde kendini yenilerken aynı zamanda amatör veya profesyonel web tasarım‘cıların ilgisini de her geçen gün biraz daha fazla üzerine topluyor. Özellikle Türkiye’de yer alan hosting firmaları ve web tasarım firmaları da müşterileri için içinde Joomla! geçen bir çok kampanya yapmayı tercih ediyor oldu. Özellikle de tasarım firmaları, müşterilerinden gelen, daha hesaplı ve daha kısa sürede website yaptırma arzuları firmaları da bu nedenle hazır içerik yönetim sistemlerine, zamanımızın da parlayan yıldızı Joomla! olunca da bu taleplere Joomla CMS ile cevap verme yoluna gidiyor. Hal böyle olunca da, bu alanda insanlara joomla temaları, joomla bileşenleri, joomla pluginleri gibi eklentilerin alternatiflerini sunma ihtiyacı da bir hayli güçleniyor.

Çünkü insanlar hazır içerik yönetim sistemi olan joomla ile madem çalışıyoruz, o halde basma kalıp birbirinin aynı görünüm ve özelliklerden çok kişisel, özgün tasarım çizgilerini barındıran ve farklı fonksiyonlar içeren tema ve eklenti taleplerinde bulunuyorlar. joomla-rehberi-logoİşte bu noktada, bu tip talepleri de değerlendirirken aynı zamanda joomla içerik yönetim sisteminin ve bu sisteme bağlı materyallerin de kullanımına yönelik kılavuz kitaplar ve profesyonel anlamda teknik destek verme gereğini farkettik. Bu tanımları bir arada ve belli bir düzen içinde hem amatör hem de profesyonel bazda talep edecek olan kişi ya da kuruluşlara bu hizmeti verme adına Joomla Rehberi sitesini açtık.

Henüz daha doğum aşamasından yeni çıktığı için bir çok eksiği olması ile beraber üzerinde yoğunlaştığımızda çok daha iyi hizmetlere çok daha kısa sürede imza atacak güç ve birikime sahip olarak bu dezavantaj gibi görünen konuda ivme kazanacağımızı düşünüyorum. Genel anlamda joomla konusunda gelen özel destek taleplerini karşılamak adına yine özel bir forum açmak suretiyle, çeşitli üyelik seviyeleri ve buna bağlı sürelerde bir nevi ücretli üyelik sistemi çerçevesinde bu desteği talep edenlere vermek. Joomla tema tasarımı veya PSD formatında hazırlanmış tema çalışmalarının joomla tema haline dönüştürme gibi tasarım yönlü çalışmalar. Joomla program deposunda yer alan eklentilerin projeye göre tamamıyla istenen sitelerin oluşturulmasında yetersiz kalması düşünüldüğünde de eklenti geliştirme çalışmaları. Ya da bir bütün halinde bakıldığında baştan aşağıya özgün (teması, eklentisi, çalışma mantığı vb…) web proje taleplerinin değerlendirileceği.

Son olarak da sadece bu hizmetleri alanlara verilecek olan bir joomla hosting hizmeti. Kısacası Joomla dendiğinde her türlü profesyonel web çözümlerinin bir arada verilebileceği bir mantığa dayalı olan www.joomlarehberi.com bu amaçla henüz daha 2 günlük olarak hizmete girdi. Projenin başında, şimdilik ben ve 4 tane de çalışma arkadaşı ile beraber bu hizmeti verme arzusu ile sizlerin hizmetinde olduğumuzu bildirerek joomla konusundaki profesyonel destek noktasındaki çözüm ortağınız olmayı arzuluyoruz. gerek kişisel bazda hizmet ile gerekse de kurumsal web çözümleri firmalarına yönelik vermeyi planlaığımız bu projemize destek vermenizi rica ediyor, şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir