Pyx İle Uygulama Yöneticisine Animasyonlar Ekleyin

Pyx

iOS 8 kullanıyorsunuz ve Uygulama Yöneticisinde değişik animasyonlarınız olsun istiyor musunuz? Eğer istiyorsanız, Cydia’da sizin için Pyx adında yeni bir tweak mevcut ve uygulama yöneticisine çok miktarda geçiş animasyonları eklemenizi sağlıyor.

Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz üzere Pyx görebileceğiniz en zarif uygulama olmayabilir fakat klasik uygulama yöneticisinden sıkıldıysanız kullanmaya değer ve gelebilecek muhtemel güncellemeler ile daha zarif bir şekle getirilebilir.

Pyx tweakını kurduktan sonra cihazınızın Ayarlar menüsüne giderek Pyx bölümünü bularak görünümlerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Animasyon çeşitleri aşağıdaki gibi:

  • Fade (soldurma)
  • Slide From Top (yukarıdan kaydırma)
  • Slide From Bottom (aşağıdan kaydırma)
  • Flip Vertically (dikey çevirme)
  • Flip Horizontally (yatay çevirme)
  • Spin Clockwise (saat yönünde dönme)
  • Spin Counter Clockwise (saat yönünün tersi yönde dönme)
  • Slide From Bottom With Bounce (aşağıdan sıçrayarak kayma)
  • Slide From Top With Bounce (yukarıdan sıçrayarak kayma)

Geliştiricinin notlarına göre seçtiğiniz efektin aktifleşmesi için birkaç saniye beklemeniz gerekiyor. Efektinizi seçtikten sonra cihazı yeniden başlatmanıza gerek kalmıyor.

Pyx ile birlikte uygulama yöneticisini açtığınızda uygulama kartları arasında geçiş yaparken animasyon devreye diriyor. Animasyonlar pürüzsüz fakat animasyon hızlarının ayarlanamıyor olması bu eklentinin en büyük eksilerinden birisi.

Pyx-görünüm

Bize göre genel olarak tweak görünümü biraz aksak durumda. Örneğin açıklama metnini cydiada geliştirici metin halinde değil de resim halinde eklemiş ki bu da biraz amatör bir görünüm katmış. Pyx tweakının geliştiricisi olan Bradley Friedman, uzun zamandır tweak işinde fakat bu işi biraz amatörce olmuş gibi ve böyle bir eklenti için biraz rahatsız edici olmuş. Tabi ki bunlar tweak kullanımını etkileyen şeyler değil fakat bu tarz şeylerin biraz daha profesyonel yapılması uygulamanın cazibesini arttıracaktır.

Yine de Pyx tweakı kullanılabilir, derin efektleri bulunan akıcı ve seçenekleri bol olan bir eklenti.

Pyx tweakını Cydia’dan BigBoss reposuna giderek 0.99 dolara satın alabilirsiniz. Eğer görselliğe önem veriyorsanız ve bu tarz geçişleri seviyorsanız Uygulama yöneticisi için bu eklentiyi indirebilirsiniz.

Sizce bu tweak işe yarar mı? Kullanılabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir