Apple Rahatsız Etme Özelliği

Apple yeni yıla rahatsız etme özelliğiyle girdi. Hatta bununla ilgili bir de yeni bir reklam çektiler. Bunu da yayınlamıştık. Şimdi 2013’e güzel bir başlangıç yaptık ama bu rahatsız etme özelliğinde de hemen birkaç hata kullanıcıların gözünden kaçmadı. Hemde çok basit hatalar. Apple bu tür şeyleri çok sık yapmaya başladı, hayırlara gelsin inş.

Apple rahatsız etme (do not disturb) özelliği

Bu arada çok alakasız olacak ama yeri gelmişken bir haberi sizlerle paylaşmış olayım. Apple’ın Paris mağazasına hırsız girmiş ve ilk etapta belirlenenlere göre 1.3 milyonluk cihaz çalınmış. Polis araştırmaya devam ediyormuş…

Evet konumuza dönecek olursak; 2013’ün gelmesiyle birlikte iOS 6‘daki do not disturb (rahatsız eme) özelliğinde birkaç hata gözlendi. Bazı tarih ve saatleri seçtiğimizde düzelmeler olabiliyor. Ama yine de başa bela bir durum olabilir. Şimdilik bu özelliği tercih etmemenizde fayda var.

Kafasına göre aktif olabiliyor. Farklı saatler için devreye girebiliyor. Sorunlar büyük ama çözümü de apple açısından sanıyorum çok kolay olacaktır. Çünkü çok ana konularda hata veriyor. Dolayısıyla programın bir mantık hatası söz konusu.

Kullanacak kimseler de apple’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre otomatik değil manuel zamanlama yapılarak kullanılması. Zaten yapılan açıklamada bu sorunun 7 ocak’ta düzeltileceği de açıklanmış.

Haberiniz olsun, önemli zamanlarda bir yanlışa kurban gitmeyin. 😉 Hepinize sorunsuz iyi yıllar…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir