Ramazan ayında yardımcı iOS Uygulamaları

On bir ayın sultanı olan ramazan ayına en sonunda ulaştık. Ramazan aynının her ne kadar nostaljik atmosferini sürekli olarak arasak da onu modern havası ile yaşamakta son derece ayrı bir tat veriyor. Benim sizlere önereceğim Ramazan ayı için olmazsa olmaz uygulamalar da hem size çok fazla bilgi sunuyor hem de Ramazan ayının daha kolay geçmesinde yardımcı oluyor. 😉

ramazan

1- Big Day Lite

Aslında bu uygulama pekte Ramazan ayı ile alakalı değil. Uygulama gün geri sayım uygulamasıdır. Yani X’e X gün kaldı şeklinde sizlere bilgi sunan bir uygulama. Ben bu uygulamayı bayrama kaç günün kaldığını görmek için kullanıyorum. Ayrıca uygulamanın kişiselleştirilebilir olması da bu konuda oldukça güzel.

Uygulamaya gitmek için tıklayın

2- Ramazan Davulcu

Nerede oturuyorsunuz bilemeyiz fakat özellikle büyük şehirlerde site içerisinde bir yerde oturuyorsanız genelde böyle yerlere ramazan davulcusunun girmesine izin verilmediğini çok iyi biliyorsunuzdur. Siz de bu durumda kalıp ramazan davuluna hasret kalanlardansanız bu uygulama sayesinde Ramazan Davulcu sizi ritmik davulu ile kaldırabilir.

Uygulamaya gitmek için tıklayın

3- Ramazan Rehberi

Ramazan Rehberi uygulaması bizzat diyanet işleri tarafından hazırlanmış ve gayet iyi bir uygulamadır. İçerisinde konumunuza göre iftar ve imsak saatlerini size bildiren uygulama ayrıca size zamanın ne kadar kaldığını da gösteriyor. Bunun yanı sıra da içerisinde birçok ilmi bilgiyi ve Ramazan hakkında bilinmesi gerekenleri bulabiliyorsunuz.

Uygulamaya gitmek için tıklayın

İmsakiye konusunda daha farklı uygulamaları AppStore’da bulabilirsiniz. Bunun için arama kısmına ramazan, imsakiye veya namaz vakitleri yazmanız yeterli.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir