Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

11 ay’ın sultanı diye nitelenen rahmet ve bereket ay’ının sonuna geldik, bu ay’ın rahmet ve bereketine ulaşabilen insanların yine aynı derecede olan Ramazan Bayramını tebrik ederim. Çoğu kişinin ağzından duyabileceğiniz “Ne kadar da çabuk geçti” gibi cümlelerle başlayan ve belkide sadece bu ay içinde ibadet yapmaya yönelen binlerce insanda bile önemli tesirler bırakabilecek kadar önemli bir aydı bu geçen.

Genel anlamda günahların terk edilme çabası, yapılan ibadetlerin insanın ruhunda bıraktığı o ince ve keyifli haz duygusu ile birleşince, adeta ruh’un özüne dönmesi diye de nitelendirilebilinecek bu ay içinde yapmaya çalıştığımız ibadet ve taatlerin yılın kalan diğer 11 ay’ına yayılması ve her ay’ı bir Ramazan bilip, içinde sıralı 29 gün oruç olmasa dahi en azından ibadetle Rabbe yönelişi sürdürmek ve yıllık bilançosunu ölmeden önce kendi kendine çıkarıp, eğer bugün ölsem Rabbimin huzuruna neyle gideceğinin muhasebesini yapması için güzel bir fırsat olsa gerek.

Siz bu ay’a şeker bayramı adı veren ve hatta Kurban zamanını da tıkınma ayı zannedenlere bakmayın, bu bayram Ramazan Bayramıdır ve misafirlerimze, kapımızı çalıp elimizi öpüp bir bahşiş bekleyen çocukların ellerine, eğer durumumuz yoksa bir şeker tutuştur mayacağımız anlamına da gelmez tabi. Bu güzel örf ve adetimizin bile artık neredeyse yok olmaya doğru gittiği şu günümüzde bunu sürdürmeye devam eden çocuklarımıza ve bu çocuklarımıza karşı kapıyı çaldıklarında en azından bir şekerle karşılık vererek onları sevindiren insanlara selam eder hepinizin Ramazan Bayramını bir gün önceden tebrik ederim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir