Recovery Mode’dan Çıkamama Fix Recovery Çözümü

Son zamanlarda özellikle de iOS 4.3.3 sürümünü TinyUmbrella ile baseband sürümünü korumak adına yüklemeye çalışan kullanıcıların karşılaştığı 1013 hatası ve recovery mode durumundan çıkamama olayına çözüm için uygulayacağınız bir yöntemi sizlerle paylaşacağız. Yine TinyUmbrella uygulamasının geliştiricisi tarafından hazırlanmış olan Fix Recovery uygulaması restore sonrası sürekli olarak cihazın recovery modunda kalıp çıkamadığınız durumda yardımcı olacak bir araç olarak Fix Recovery‘i kullanabilirsiniz. Yazımızın devamında Fix Recovery uygulamasını indirebileceğiniz gibi nasıl kullanacağınızı da basit olarak sizlere izah etmeye çalışacağız.

Bilindiği gibi TinyUmbrella uygulaması içinde “Exit Recovery Mode” butonu olmasına rağmen özellikle iOS 4.3.3 restore dosyasının yüklenmesi sonucu bu buton işlevini yerine getirememekte ve recovery mode döngüsünden çıkılamamaktadır. Anlatımımızda iOS 4.3.3 sonrası recovery moddan çıkış için yapılması gerekenleri bulacaksınız ki iOS 4.3.x sürümlere ait recovery mod döngüsünü de bu şekilde aşabileceksiniz.

iPhone 4/3GS iOS 4.3.3 Fix Recovery Kullanımı

  • Öncelikle iOS 4.3.x için TinyUmbrella (fix recovery) uygulamasını Mac veya Windows için buradaki bağlantıdan indirin.
  • Bir diğer dosyamız olan zlib1.zip isimli dosyayı da bu bağlantıdan indirerek içinden çıkan “Zlib1.dll” isimli dosyayı fixrecovery43.exe uygulaması ile aynı dizinde olsun.
  • Şimdi iTunes uygulamasını çalıştırın ve cihazınızı bilgisayara USB kablosu aracılığı ile bağlayın. Cihazınızı bu aşamada DFU moduna alacaksınız. Tabi DFU moduna alırken iTunes’in çalışıyor olması gerekiyor. DFU moduna cihazı nasıl alacağını bilemeyenler linkteki anlatımdan faydalanabilirler. iPhone DFU moduna nasıl alınır? >>
  • Şimdi indirmiş olduğunuz fixrecovery43.exe uygulamasını çalıştıralım. Bu aşamadan sonra uygulama en fazla 1 dakika sürecek bir işlem yürütecek ki bu arada internet bağlantınızın da aktif olduğuna dikkat edin.

Fix recovery

  • Resimde görüleceği üzere ekranda yapılan işlemleri göreceksiniz ki işlemler bittiğinde en alt satırda Exiting libpois0n yazısını gördüğünüzde işlem başarılı bir şekilde sonuçlanmış olduğunu anlayabiliriz.
  • Artık kablonuzu bilgisayardan çıkararak cihazınızın Recovery Mode döngüsünden kurtulduğunu görebilirsiniz.

56 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir