Redsn0w 0.9.10b1 iOS 5.0.1 Untethered Jailbreak Yayınlandı

(Güncelleme: Redsn0w’un yeni sürümü olan 0.9.10b3 yayınlandı buradan takip edebilirsiniz>> ) Çok uzun zaman oldu, iOS 4.3.3’ten bu yana untethered jailbreak beklediniz ve sonunda az önce iOS 5.0.1 için iPhone Dev ekibi Redsn0w 0.9.10b1 untethered jailbreak uygulamasını yayınladı. Böylelikle iOS 5.0.1 yüklü olan iPhone3GS, iPhone4, iPhone4-CDMA, iPad1, iPod touch 3G, iPod touch 4G cihazları Redsn0w 0.9.10b1 ile untethered jailbreak imkanına kavuşuyor. Henüz iOS 5.0.1 sürümüne geçiş yapmamış olan kullanıcılar bu sürüme geçerek jailbreak imkanına kavuşabilecekleri gibi zaten bu sürümde olup tethered olarak jailbreak yapmış olanlar eskisinin üzerine, restore yapmaksızın iOS 5.0.1 untethered jailbreak‘i uygulayabilirler. Yazımızın devamındaki bağlantılardan Redsn0w 0.9.10b1 untethered jailbreak uygulamasını indirebilirsiniz.

redsn0w untethered jailbreak

Redsn0w’un daima en son sürümünü bu sayfadan kontrol edebileceğiniz gibi aynı sayfadan Redsn0w jailbreak’in nasıl uygulanacağını da hem resimli hem de videolu anlatımlardan görebilirsiniz. Ayrıca iOS 5.0.1 sürümünüzü tethered jailbreak’li olarak kullanıyorsanız bu sürümle restore etmeden direk üzerine untethered jailbreak yapabilirsiniz. Ancak jailbreak aşamalarında DFU mod sonrası Cydia seçim alanı geldiğinde cydia’nın yanındaki kutucuktaki seçimi kaldırmanız gerekir. Sıfırdan iOS 5.0.1 restore yaptıktan sonra untethered jailbreak uygulayacak olanlar ise yukarıda bağlantısını verdiğimiz konudan aynen jailbreak adımlarını uygulayabilirler.

Önemli Uyarı

Henüz iOS 5.0.1 sürümüne geçmemiş olan ve geçecek olan kullanıcılar özellikle cihazları sim kilitliyse mutlak suretle baseband sürümünü korumak sureti ile iOS 5.0.1 sürümüne yükseltmeleri gerekiyor. Gevey kullanıcıları ise zaten gevey iOS 5 desteklemediğinden geçmemeleri daha doğru olur hele hele bulunulan sürüme SHSH kayıtları yoksa hiç geçilmemesi gerekir.

51 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir