Redsn0w 0.9.10b6 ile iOS 5.1 Jailbreak

Dün düzenlenen Apple etkinliğinde Yeni iPad ve Apple TV cihazlarının yeni modellerinin tanıtılmasının ardından iOS 5.1 sürümü de yayınlanmıştı. Üzerinden bir gün geçmesi ile beraber Dev Team A4 cihazlar için tethered jailbreak’in Redsn0w 0.9.10b6 ile mümkün olduğunu duyurdu. A5 cihazlar için tethered yahut untethered jailbreak‘in iOS 5.1 sürümü için bulunmadığını ve Apple’ın iOS 5.0.1 sürümünün imzalanmasını durdurduktan sonra A5 cihazların iOS 5.1 sürümüne geçiş sonrası eski sürüme düşürülemeyeceğini de ayrıca belirtmeliyiz. Bu nedenle Redsn0w 0.9.10b6 ile jailbreak yapılacak cihazların sadece A4 işlemciler olduğunu A5 işlemcili cihazların eğer jailbreak isteniyorsa iOS 5.1 sürümüne geçmemeleri gerektiğini vurgulamak isteriz.

Redsn0w 0.9.10b6 iOS 5.1 Jailbreak

1.Adım: RedSn0w 0.9.10b6 sürümünü indirme sayfamızdan indirip çalıştırıyoruz

2. Adım: iPhone 4, veya iPod touch, cihazımızı DFU moduna alalım

3. Adım: Jailbreak butonuna tıklayarak cihazımızın firmware’i algılanana kadar bekleyelim. Cydia seçeneğinin işaretli olduğu alana geldiğimizde “next” butonuna basıp işleme devam edelim.

4. Adım: Bu esnada cihazınızda bir takım kodlar belirecek ve jailbreak işleminin başladığını hemen ardından göreceğiz. Ana ekran geldiğinde de Cydia simgesini görmeniz gerekiyor. Cydia simgesinin beyaz olarak göründüğüne bakmayın, çünkü yapılan jailbreak henüz tethered olduğundan yeniden işleme tabi tutacağız.

5. Adım: iPhone 4, veya iPod touch, cihazımızı tekrar DFU moduna alalım

6. Adım: RedSn0w uygulamasında “Back” butonuna tıklayarak geri dönelim ve Just boot seçeneğine tıklayalım. Şimdi cihazınız tethered jailbreakli olarak açılacak ve siz cihazınızı bir daha kapatmadığınız sürece jailbreak’i aktif bir şekilde kullanacaksınız..

Note: eğer cihazınızı bir şekilde yeniden başlatmanız gerekirse bu durumda 5 ve 6. adımları tekrar uygulayarak cihazınızı açmanız gerekecektir.

Redsn0w jailbreak uygulamasına ait kullanım rehberimizi bu sayfadaki konudan görebilir aynı konudan tüm Redsn0w sürümlerine de ulaşabilirsiniz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz

57 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir