RedSn0w 0.9.12b1 ile Aktivasyon Yedeğini Yükleme

(yazımızın sonundaki güncellemeyi okuyunuz) Redsn0w‘un son sürümü olan RedSn0w 0.9.12b1 güncellemesini sizlerle bugün ilgili konudan paylaşmıştık. Bu sürüm ile beraber Redsn0w’a yeni eklenen bir özellik ile artık jailbreak dışında SAM yöntemi ile yapılan unlock aktivasyonunun yedeğini yükleyerek cihazınızı unlock yapabilirsiniz. Bu işlem sadece daha önce SAM açığından yararlanan ve bu yöntemi kullanarak cihazlarını unlock yapmış olan kullanıcıların aldıkları yedeği geri yükleme işlemini kapsar. Halen kilitli olan ve unlock bekleyenler için uygulanacak bir işlem değildir, diyerek bu işlemin nasıl yapılacağını yazımızın devamında bulabileceğinizi belirtiriz.

SAM aktivasyon yedeği geri yükleme işlemi A4 ve A5 işlemcileri kapsamaktadır ve cihazınızın jailbreak yapılmış olması gerekmektedir. Alınan SAM aktivasyon yedek dosyasının Redsn0w’a gösterilerek yükleme işleminden ibarettir. Şimdi işlemin adım adım nasıl yapılacağını anlatmaya çalışalım;

Birinci Adım: Halen RedSn0w 0.9.12b1 sürümünü indirmemişseniz bağlantıya tıklayarak jailbreak uygulamasını indirelim.

Redsn0w 0.9.12b1 Sam Unlock

İkinci Adım: Redsn0w ana penceresinde “Extras” butonuna tıklayalım.

Redsn0w 0.9.12b1 Sam Unlock

Üçüncü Adım: Bulunduğumuz alanda bu sefer de “Even More” butonuna tıklayalım;

Redsn0w 0.9.12b1 Sam Unlock

Dördüncü Adım: Redsn0w’a yeni eklenen “Ticket” butonu ile daha önceden Redsn0w ile aldığımız Sam aktivasyon yedeğini göstereceğiz. İlgili butona tıklıyoruz;

Redsn0w 0.9.12b1 Sam Unlock

Beşinci Adım: “Lockdown…..zip” adlı SAM aktivasyon yedeğini seçip “Aç” diyoruz.

Redsn0w 0.9.12b1 Sam Unlock

Altıncı Adım: İşlem başarılı bir şekilde sonuçlanırsa “Tickets uploaded” şeklinde bir pencere çıkacaktır. İşlemimiz başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır, bundan sonra yapılması gereken cihazımızı kapatmak ve sim kartı yerleştirerek (takılı değilse) cihazımızı yeniden başlatmak. Kısa süre sonra cihazımızda şebekeyi de görecek ve işlemi sonuçlandırmış olacağız.

#Güncelleme:

Redsn0w 0.9.12 b2 sürüm güncellemesi yayınlandı, ilgili açıklama ve redsn0w jailbreak aracını buradaki konudan >> inceleyebilirsiniz.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir